Illustraties & Handlettering

Op zoek naar origineel en stijlvol handgetekende illustraties? Of wil je prachtig handgetekende letters? Jouw idee tover ik om tot een sfeervol beeld. Een illustratie of handgeletterde tekst als aanvulling bij een artikel van je stylish magazine, je boek, als persoonlijk portret, of een kaart(enset), voor je website, flyer, beeldmerk of cadeauposter. Jij laat het me weten, ik kan het voor je maken. Hieronder vind je mijn tekenstijl en de ‘smaken’ die ik voor je kan maken.

Illustraties voor bv boeken, website of beeldmerk, persoonlijke portretten, kaarten en posters

Illustraties voor boeken

Dit zijn een 4tal voorbeelden uit het InspiratieDoeBoek (zie ook dit blog hierover). Dit was een illustratie opdracht.

Een 6tal voorbeelden uit het InspiratieDoeBoek 2 (zie ook dit blog hierover). Dit was een co productie voor de vormgeving van het gehele boek inclusief alle illustraties en de cover.

Boek met ringband
Voorbeeld van het InspiratieDoeboek 2

Illustraties in de vorm van een beeldmerk / logo

Deze prachtige dames werden door mij in opdracht gemaakt voor promotie van een ‘embrace yourself’ workshop (rechtsboven) en als beeldmerk / logo voor een kaasproduct (linksonder).

Illustraties omgetoverd tot een persoonlijk portret

Een prachtig bruidspaar omgetoverd tot een illustratie. Hieronder zie je een voorbeeld die ik in opdracht heb gemaakt.

fotolijst met bruidspaar

Of een gezellig gezin of twee broers. Ik maak ze allemaal. Zie onderstaande voorbeelden:

Niet alleen mensen maar ook van dieren kan ik een persoonlijk portret maken. Jouw dierbare vriend of vriendin vastgelegd in een prachtige illustratie. Hieronder een aantal voorbeelden van huisdieren die ik in opdracht heb geïllustreerd.

Een getekend kat of poes met 4 verschillende achtergrond kleuren

Dit zijn voorbeelden van in opdracht gemaakte ‘portretjes met een knipoog’.

Portretjes van mezelf die ik maakte voor social media in het thema ‘dry januari’.

Illustraties op een kaart(enset) 

Een persoonlijk én stijlvol kaartje om een feest aan te kondigen. Of jullie huwelijk? Ik maak ze graag voor je. Dit zijn voorbeelden van kaarten uit mijn eigen webshop:

kaartjes van Wally de teckel

Illustraties op een poster

poster aan wand in kinderkamer

Een persoonlijke herinnering aan een geboorte (met een geboorteposter). Een bijzondere leeftijd (1, 16, 21 of 80?). Een prachtig beeld van een vrouw. Ik maak ze voor jou als kunst aan de muur of om cadeau te geven. Hier zie je voorbeelden uit mijn eigen webshop. 

Voor bovenstaande illustraties geldt: het starttarief is vanaf 165,- excl. 21% BTW, per ontwerp. Mail mij met jouw wensen en je ontvangt van mij een antwoord met opties en prijsopgave.

Handlettering

Vind je handgeschreven letters ook zo sfeervol en wil je deze graag in opdracht laten maken? Jouw tekst of quote teken ik met de mooiste letters. Hierin is heel veel mogelijk. Denk daarbij aan het combineren van letters met leuke doodles. Hieronder een voorbeeld van eerder gemaakte opdrachten.

Voor alle deze bovenstaande handlettering geldt: het starttarief is vanaf 165,- excl. 21% BTW, per ontwerp. Mail mij met jouw wensen en je ontvangt van mij een antwoord met opties en prijsopgave.

Interesse? Mail je wensen direct door naar hallo (at) cecielmaakt.nl .

Kant en klare illustraties

Wil je al een voorproefje van mijn kant-en-klare ontwerpen. Kijk dan eens in de webshop van Ceciel Maakt. Daarin verkoop ik illustraties voor kids & mindfulness ouders. Of je nu een kinderkamer wil inrichten met een leuke naam- of fantasieposter, een verjaardag wil vieren met originele en te gekke uitnodigingen, een geboorte origineel wil aankondigen met een poster of je eigen kamer / sport studio mindfulness wil maken? Versier je wand zelf met een passende illustratie van mijn shop Ceciel Maakt. Het biedt keuze uit de leukste digitale downloads om zelf een poster uit te printen en op te hangen. Snel en makkelijk, met een prachtig resultaat! Maar er zijn ook diverse geprinte posters verkrijgbaar!

Toekomstig project: een prentenboek!

In 2019 heb ik de cursus prentenboek illustreren gevolgd bij illustratrice Ellen Vesters van Immer Urlaub. Ellen Vesters is cum laude afgestudeerd aan de master Children’s Book Illustration in Cambridge. Ik volgde haar stoomcursus prentenboek illustreren en ook de gevorderde vervolgcursus. Ellen heeft al het werk van de cursisten die hieraan deelnamen, inclusief dat van mij, opgenomen in een promotiebrochure. Deze kan je via deze link inzien. Wat ben ik er trots op om daar in te staan!

Op dit moment ben ik een prentenboek aan het uitwerken dat gaat over dyslexie. Wally, de vrolijke teckel, is mijn hoofdrolspeler. Hieronder kun je alvast kennis met hem maken:

Het verhaal: Planeet Lab.

Ceciels zoontje kampt met taalproblemen. Vandaar dat zij gedreven aan de slag ging met het verhaal over de vrolijke teckel Wally. Speciaal voor kinderen met dyslexie.

Drie, twee, een……. Go! Rennen, springen en de bal vangen. Dat is voor Wally een makkie. Op zijn planeet LAB is het een hondenparadijs vol met modderpoelen, worstjesfabrieken en genoeg bomen om tegen te plassen. Maar Wally heeft ook een wens: een ruimtereis maken naar andere planeten. Die wens komt op een dag uit als er een ufo landt op planeet LAB. Dat is Wally zijn kans! Maar ojee, de deur is vergrendeld met een onleesbaar wachtwoord. Wally probeert heel wat trucjes uit en ontdekt dat lezen helemaal geen makkie is. Wie of wat helpt hem het codewoord te kunnen lezen zodat hij toch op zijn avontuurlijke ruimtereis kan?

Schetsen van Wally
Wally in krijt
Voorbeeld van een dumy boekomslag voor het prentenboek.

Wil jij ook illustraties van Ceciel Maakt?! Neem dan gerust contact met mij op en stuur een mailtje naar hallo (at) cecielmaakt.nl