Ontwerpen (portfolio)

Ceciel Maakt

Wil jij ook een ontwerp dat speciaal voor jou is gemaakt. In opdracht maak ik:

  • Een krijtstifttekening: een DIY tekening voor op je raam, ook wel raamtekening genoemd.
  • Een muurtekening: zo’n toffe eyecatcher in je interieur die opvallend, maar ook stijlvol is.
  • Een illustratie: voor in een prentenboek, schoolboek, tijdschrift etc.

Het ontwerp maak ik altijd in nauw overleg en met behulp van jouw feedback. Zo maken we er samen iets heel moois maar ook persoonlijks van. Hieronder vind je de mogelijkheden. 

krijtstifttekeningen

In opdracht maak ik ontwerpen voor krijtstifttekeningen. Maar wat is een krijtstifttekening eigenlijk? Heel simpel: vrolijke tekeningen op glas / ramen van een huis, school of winkel. Op elk glas oppervlak kun je een krijtstifttekening (ook wel raamtekening genoemd) maken. Je kan ze zelf uit de vrije hand tekenen, echter is dat toch wel best lastig. Vandaar dat je steeds vaker ziet dat er kant en klare ontwerpen ter download aangeboden worden om na te kunnen maken. Deze ontwerpen maak ik ook (check hiervoor de webshop in het menu). Al mijn eerder gemaakte ontwerpen vind je op mijn pagina sjablonen voor een raamtekening. Hieronder een paar ‘pareltjes’:

Een raamtekening gemaakt voor een geboorte.

hoe maak je een raamtekening met een sjabloon
Een sjabloon voor een raamtekening van een pop-up shop. Hierdoor kon de eigenaar zelf de raamtekening maken.
raamtekening sinterklaas, raamtekening wie zoet is krijgt lekkers
Mijn populairste sjabloon voor een raamtekening, uit mijn webshop krijtstifttekening.
Wil jij deze ook thuis of bij je bedrijf: klik dan door naar mijn pagina raamtekening op maat voor meer informatie over mijn werkwijze en de prijs.

Muurtekening

Een muurtekening is een levensgrote illustratie die een ruimte sfeervol en persoonlijk maakt. Een toffe eyecatcher in je interieur voor in je woonkamer, praktijkruimte of op kantoor. Samen maken we een mooi ontwerp, waarna ik hem bij jou op de muur kom maken. Een muurtekening maakt de ruimte persoonlijk en stijlvol. Dit zijn de ‘smaken’ die ik voor je op de muur kan maken:

Smaak 1* : Jouw eigen illustratie / logo op de wand.

  • Wat krijg je: een te gekke muurtekening gebaseerd op een bestaand ontwerp / tekening / eigen logo met eenvoudig lettertype. Je levert dit dus zelf aan en ik zet het om naar een gave eycather in jouw ruimte.
  • Kosten vanaf € 345,00 inclusief B.T.W.  Dit is gebaseerd op een muurtekening zoals op onderstaande foto’s, inclusief een telefonisch kennismakingsgesprek, mijn voorbereiding, materialen en de tijd dat ik de muurtekening op je wand kom maken.
woonkamer met muurtekening van bij en tekst
Muurtekening in een hoek van de woonkamer. Voorzien van een leuke illustratie met handlettering.

Smaak 2* : Een op maat gemaakte illustratie voorzien van (hand)lettering op de wand.

  • Wat krijg je: een te gekke muurtekening gebaseerd op een illustratie die speciaal voor jou is gemaakt. Niets standaards dus, echt uniek en alleen voor jou ontworpen en gemaakt.
  • Kosten vanaf € 850,00 inclusief B.T.W. Dit is gebaseerd op een muurtekening van ongeveer 3 meter breed en 1 meter hoog, inclusief een kennismakingsgesprek, het ontwerp opzetten inclusief 2 correctierondes door jou op het ontwerp, materialen die nodig zijn voor het maken van de muurtekening en de tijd dat ik de muurtekening op je wand kom maken.
Muurtekening in een slaapkamer, voorzien van plantjes en ochtendjas.
Muurtekening in een slaapkamer, voorzien van plantjes en ochtendjas.
Botanische muurtekening van stokroos en klaproos op muur van slaapkamer
Botanische muurtekening in slaapkamer

Smaak 3* : Jouw bedrijfsverhaal / storytelling op maat gemaakt op de wand.

  • Wat krijg je: een te gekke muurtekening gebaseerd op jouw bedrijfsverhaal die speciaal voor jou is gemaakt. Samen met jou zet ik jouw bedrijfsverhaal om in illustraties die laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je voor je klant kan betekenen.
  • Kosten vanaf € 1150,00 inclusief B.T.W. Dit is gebaseerd op een muurtekening van ongeveer 4 meter breed en 1 meter hoog, inclusief een kennismakingsgesprek, het ontwerp opzetten inclusief 3 correctierondes door jou op het ontwerp, materialen die nodig zijn voor het maken van de muurtekening en de tijd dat ik de muurtekening op je wand kom maken.
cafe met muurtekening
Muurtekening in cafe Bar le Duc. Op de tegelwand is het brouwproces van hun eigen bier getekend.
Wil jij nu ook zo'n gave eyecatcher voor in je woonkamer, praktijkruimte of op kantoor: lees dan dit blog over een muurtekening die ik maakte voor Cafe Bar Le Duc of dit blog over het bedrijfsverhaal van Virgin Nuts in de vorm van een muurtekening. Onderaan beide blogs staat meer informatie over hoe jij een offerte kan aanvragen!

*Bovenstaande prijzen zijn zonder evt reiskosten.

Illustraties

In 2019 heb ik de cursus prentenboek illustreren gevolgd bij illustratrice Ellen Vesters van Immer Urlaub. Ellen Vesters is cum laude afgestudeerd aan de master Children’s Book Illustration in Cambridge. Ik volgde haar stoomcursus prentenboek illustreren en ook de gevorderde vervolgcursus. Ellen heeft al het werk van de cursisten die hieraan deelnamen, inclusief dat van mij, opgenomen in een promotiebrochure. Deze kan je via deze link inzien. Wat ben ik er trots op om daar in te staan!

Op dit moment ben ik een prentenboek aan het uitwerken dat gaat over dyslexie. Wally, de vrolijke teckel, is mijn hoofdrolspeler. Hieronder kun je alvast kennis met hem maken:

Het verhaal: Planeet Lab.

Ceciels zoontje kampt met taalproblemen. Vandaar dat zij gedreven aan de slag ging met het verhaal over de vrolijke teckel Wally. Speciaal voor kinderen met dyslexie.

Drie, twee, een……. Go! Rennen, springen en de bal vangen. Dat is voor Wally een makkie. Op zijn planeet LAB is het een hondenparadijs vol met modderpoelen, worstjesfabrieken en genoeg bomen om tegen te plassen. Maar Wally heeft ook een wens: een ruimtereis maken naar andere planeten. Die wens komt op een dag uit als er een ufo landt op planeet LAB. Dat is Wally zijn kans! Maar ojee, de deur is vergrendeld met een onleesbaar wachtwoord. Wally probeert heel wat trucjes uit en ontdekt dat lezen helemaal geen makkie is. Wie of wat helpt hem het codewoord te kunnen lezen zodat hij toch op zijn avontuurlijke ruimtereis kan?

Schetsen van Wally
Wally in krijt
Voorbeeld van een dumy boekomslag voor het prentenboek.

Wally op kaartjes

liggende hond

kerstkaart teckel

springende hond

teckel met ballon aan staart

hond die zitWil jij ook een ontwerp van Ceciel Maakt?! Ik lees graag wat ik voor je kan ontwerpen:

Met het invullen en versturen van je gegevens in dit formulier ga je akkoord met de privacy statement en algemene voorwaarden van Ceciel Maakt. Deze kan je op deze pagina vinden.