Over Ceciel

Hey hallo, leuk dat je meer ‘over Ceciel’ wilt weten! Op deze pagina ontdek je waarom ik Ceciel Maakt heb opgezet en wat jij er aan hebt :), wie ik ben en over mijn webshops krijtstifttekening & Ceciel Maakt. 

Hoe ontstond Ceciel Maakt?

Van jongs af aan ben ik creatief bezig geweest. Pas in 2014 ben ik actief geworden in de online wereld. Ik wilde graag mijn creaties met veel meer mensen delen. De blogwereld was toen nog redelijk nieuw en ik wilde daar graag deel uit maken. Hoe spannend was het wel niet om nog meer bloggers online te ‘leren kennen’ en elkaars blogs te volgen. blog badschuim van ceciel van der pasIk heb destijds het mama & kids-blog www.badschuim.eu opgezet. In die tijd maakte ik wekelijkse diverse blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Wat waren dat dan voor blogs?: traktatietips, lunchtrommel tips, DIY met o.a. papier (bv het maken van een dinohoed) gericht op kinderen, lifestyle blogs (grappige moeder ups en downs), reviews van kinderboeken en kids uitjes. Een zeer gevarieerd blog dus wat veel mensen aanspraak. Op zijn hoogtepunt kwamen er zelfs 10.000 unieke bezoekers per maand! Samen met mijn zoontje heb ik zoveel leuks kunnen (mee)maken.

Echter was op den duur mijn inspiratie voor het maken van kids blogs op. Ik was toe aan een break en die nam ik! Het blog werd, na 3 jaar volop bloggen, begin 2017 succesvol verkocht. Maar ja. Na een tijdje borrelde de creativiteit toch weer op. Ik wilde het toch graag weer delen met iedereen maar besloot om dat op een andere manier vorm te geven.

In de zomer van 2017 heb ik het creatieve bedrijf Ceciel Maakt opgezet. Een creatief bedrijf voor handlettering en illustraties. Ik ben ook weer gaan bloggen 🙂 , check dus het blog van Ceciel Maakt. Op mijn blog laat ik je graag zien wat voor leuks er allemaal te ontdekken is in de wereld van pen, potlood, penseel, papier, illustraties en grafische beeldvorming. 

 

Top artikelen op mijn blog tot nu toe:

  1. Handletteren met een houtbrander : je passie voor handlettering eens uiten op andere manier is erg populair en leuk om te doen!
  2. Gratis sjabloon voor een raamtekening : wie wil er niet een leuke raamtekening maken voor niets. Er zijn maar liefst 6 gratis versies die je kan proberen.

Soms blog ik, soms ook even niet. Echter is er voldoende leuks te vinden dat iedere creatieveling met een potlood, pen of (digitale) penseel wel aanspreekt.

Dus wil jij ook creatief bezig zijn? Dat kan, ik laat stap voor stap zien wat ik doe. Heb je ergens een vraag over? Laat dan een bericht achter bij het blog of neem contact met mij op.

Wie is Ceciel zelf dan?

vrouw tekenen muur

Daar kan ik lekker kort over zijn 🙂 Ik ben dol op: mijn 2 mannen, familie, borrelen met vrienden, chocolade, lezen, badderen, fleurige jurkjes dragen, boswandelingen maken,  tekenen, surfen op Instagram en Pinterest en lachen. Alles in onwillekeurige volgorde en graag alles heel veel en vaak :). Ik hou niet van: onrecht, pesten, rommel en smakgeluiden.

Kortom ik ben een GN’er (Gewone Nederlander). Dus als ik het kan creëren dan kan jij het ook!

En hoe zit dat dan met webshop krijtstifttekening?

Logo krijtstifttekeningTekenen was een verloren passie. Vroeger kon ik me daar uren in verliezen. Die passie ging verloren in tienerverlangens naar boybands en rebels zijn! Eind 2015 begon mijn teken passie van binnen weer te borrelen. De creativiteit die lange tijd lag te sudderen kwam weer boven in de vorm van krijtstifttekeningen! In de zomer van 2016 werkte ik het idee helemaal uit en ontstond de webshop krijtstifttekening. Het was destijds onderdeel van mijn blog Badschuim. Dat blog werd verkocht maar ik behield mijn webshop. Dat wilde ik zelf houden. Ik goot het in een kleinere vorm op Etsy. Eind 2022 was de hype rondom raamtekeningen echt voorbij en was het ook tijd om de shop te sluiten.

Maar webshop Ceciel Maakt is helaas ook niet meer.  In 2019 volgde ik een cursus prentenboek illustreren. Ik ontdekte een hele nieuwe tekenwereld waar ik verliefd op werd!. En mijn hart vulde zich steeds meer met mijn eigen prentenboek creatie: Wally de Teckel. Wally is een nieuwsgierige, beetje onhandige en ook wel gekke teckel die graag op avontuur gaat. Hij vulde de webshop en heeft veel kindertjes blij gemaakt. Maar in 2024 viel toch het doek van mijn webshop. Ik concentreer me nu meer op het maken van persoonlijke illustraties.

Wil je nog meer lezen over de dingen die ik aan het maken ben, waar ik blij van word of gewoon mijn mooie plaatjes zien?!
Volg Ceciel Maakt dan via Facebook of Instagram

Ceciel Maakt, hallo (at) cecielmaakt.nl, KVK nr: 66685583, BTW nr: NL001767973B02 .

Ceciel Maakt is ook te vinden op www.illustrator-info.nl.