Mindful handlettering & InspiratieDoeBoek, hoe kwamen die in mijn leven?

De coronacrisis heeft iedereen in meer of mindere mate beïnvloed. Bij mij is dat geen uitzondering. Ik veranderde mijn manier van leven. Rust, balans en ontspanning stonden voorop. En zo kwam ook mindful handlettering en het InspiratieDoeboek in mijn leven. Het waarom en hoe lees je in dit blog. Maar ook hoe het in jouw leven kan komen. Nieuwsgierig?! Lees gauw verder.

Corona zorgde voor verandering

Het is misschien raar om dit te schrijven, maar door de corona pandemie ben ik veranderd. Een verandering waar ik blij mee ben. Laten we voorop stellen dat het een verschrikkelijke tijd voor velen is geweest. Echter heeft het ook gezorgd voor de verandering van veel levenspatronen, waaronder ook de mijne. 
 
Ken jij die slogan nog: ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’?! Ik groeide daar mee op, maar gaf er ook jarenlang gehoor aan. Ik ging techniek studeren en na mijn afstuderen draaide ik jarenlang mee als commercieel bouwkundige in de bouwwereld. Een harde wereld waar ik mezelf steeds minder thuis voelde. Ik begon een innerlijke zoektocht naar meer balans in mijn leven en die vond ik. Het werd mij duidelijk dat het tijd was voor een verandering. Ik gooide het roer compleet om! Dat was spannend en ook eng, want ik liet al het vertrouwde achter mij. Maar het was goed. Alles viel op zijn plek. Ik durfde de wereld te vertellen dat ik freelance illustrator ben en dat bezorgde mij mooie opdrachten. Zoals het maken van de illustraties en quotes voor het prachtige InspiratieDoeBoek van PosiYou , geschreven door Yura Boerma.

Maar waar begon dan die mindful handlettering?

Ik kan dus zeggen dat ik anders ben gaan leven. Mijn interesses verschoven naar mindfulness en personen die hierover schreven. Zelf ben ik fan van Instagram (check hier mijn account Ceciel Maakt op Instagram) en daarop vond ik veel informatie over dit onderwerp en leuke mensen om te volgen. Yura volgde ik al via haar momcoaching maar nu kwam het wel extra bij mij onder de aandacht. In die tijd startte ze ook het PosiYou platform op en dat was precies in mijn straatje. Haar tips, blogs en posts sloten goed bij mij aan. Toen ze aankondigde om een boek te gaan schrijven (het InspiratieDoeBoek) wilde ik daar heel graag deel van uitmaken. Ik kon bijdragen aan iets moois waar ik zelf ook in geloofde en tegenwoordig vanuit leefde. Daarbij kon ik andere vrouwen helpen door middel van mijn illustraties en quotes. Hoe mooi was dat! 

Samen met Yura beleefde ik een intensieve maar leuke tijd. We werkte nauw samen. Ik had niet eerder zo’n prettige samenwerking gehad. We voelde elkaar goed aan. Daaruit kwamen de onderstaande prachtige quotes die nu in het boek staan. Ik heb er nu mijn eigen interpretatie bijgeschreven, zodat je mij een beetje beter leert kennen. 

Quote 1 Mindful handlettering: ‘Stap uit de doemodus en in de vertraagstand’.

Ken je die reclame van de Jumbo, waarin een moeder van alles moet van zichzelf. Dat ze nog tegen haar kind zegt: ik moet nog ff doorstappen want ik moet die 10.000 stappen per dag halen. Ik vond hem zo herkenbaar en moest er heel hard om lachen! Dus dan denk ik graag even terug aan deze quote en probeer ik even niets te moeten en vooral even te laten. Moeilijk maar als je eenmaal zover bent: heerlijk!

Op zoek naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Koop dan het InspiratieDoeBoek 2. Het is een zelfzorg boek dat je koopt als je verlangt naar meer balans in jezelf. Maar liefst 100 blz. vol met inspiratie, inzichten, tips, illustraties & een doe-gedeelte. Wil je meer zien en lezen van dit boek? Klik op de onderstaande afbeelding om naar mijn de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

Quote 2 Mindful handlettering: ‘Blijf de dingen de dingen doen waar je bij van wordt. Altijd’.

Dit is zo’n quote die ik steeds meer durf toe te laten bij mezelf. Toen onze Dex klein was (en eigenlijk daarvoor ook al) was ik heel erg bezig met anderen. Hoe kan ik voor die iets leuks doen, hoe maak ik het ze naar de zin en het liefst ook nog alles perfect op rolletjes (huishouden en werk). Dat kon natuurlijk niet goed blijven gaan. Dus na een pittige levensperiode heb ik geleerd dat ook ikzelf op de eerste plaats mag komen. En! Dat het heel erg belangrijk is om dingen te doen die ikzelf leuk vindt en waar ik enorm van geniet. Dus daarom plan ik vaak momenten voor mezelf in. Zoals mijn tekencursus en mijn twee wekelijkse pilateslessen. 

Quote 2 Mindful handlettering: ‘Heb het lef om andere keuzes te maken’.

En die heb ik zeker gemaakt in 2020. Ik gooide het roer compleet op! Ik begon een innerlijke zoektocht naar meer balans in mijn leven en die vond ik door geweldige coaching. Hierdoor durfde ik de wereld te vertellen dat ik freelance illustrator ben en dat bezorgde me mooie opdrachten. Zoals het maken van de illustraties en quotes (waaronder deze). En! Ik veranderde van baan. Na 20 jaar in de bouwwereld werd het tijd voor verandering. Ik omarmde het communicatie vak volledig en stapte een nieuwe wereld binnen bij de gemeente. En wat denk je: ik ben nog nooit zo blij geweest met al deze veranderingen!

Quote 3 Mindful handlettering: ‘Leef in Harmonie met jezelf’.

Houden van wie je bent en hoe je bent, is veel lastiger dan we denken. Vooral als je die ochtend met het ‘verkeerde been’ uit bed bent gestapt. Of ziet op social media hoe leuk een ander het heeft. Dan probeer ik mezelf te herpakken met een ‘genietmomentje’. Het zijn vaak kleine dingetjes die me dan goed doen. Zoals bijvoorbeeld die vogel die zo mooi zingt, de zon in mijn gezicht of die glimlach die ik krijg van iemand die voorbij loopt. 

Quote 5 Mindful handlettering: ‘Omarm je zachte kracht’.

Zachte kracht, wat is dat? Zoals ik het zie: Lief zijn voor jezelf en dat mooi gebalanceerd toepassen. Nou zie ik je nog denken: Huh? Dus een abstract voorbeeld: je grenzen kunnen stellen en ‘nee’ zeggen, maar op zo’n manier dat het recht doet aan jou en aan de ander. Dat kost veel minder energie dan iedereen maar te ‘pleasen’. Zelf energie, tijd en ruimte voor jezelf overhouden is geen luxe maar een broodnodige must. 
 

InspiratieDoeBoek 

Afbeelding van een boek met schaar en washitapeDit is het boek waar bovenstaande quotes in staan. Het is een boek voor jou als je verlangt naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf. Als je wilt leven en werken vanuit je hart, in lijn met jezelf. Ruimte creëren, dat is waar het PosiYou InspiratieDoeBoek over gaat. In je gevoel en denken. In je privéleven en werk. In je energie en bewustzijn. In je creativiteit en planning. In je balans en veerkracht. In alles wat bij jou hoort en zoals jij bent. Het is tijd voor jou!
 
Door het InspiratieDoeBoek ga je meer ruimte, rust en tijd voor jezelf creëren.
In deel 1 van dit boek maak je aan de hand van vijf herkenbare thema’s de ruimte om:
• Tijd voor jezelf te plannen.
• Meer rust in je hoofd en lijf te krijgen.
• Lief voor jezelf te zijn.
• Sterker in je schoenen te staan.
• Zelf aan het stuur van je leven te zitten.
In deel 2 heb je alle ruimte om jouw eigen verhaal te plakken, knippen, schrijven, tekenen. Een kleurrijk en positief journal of dagboek met alles wat jij meemaakt, tegenkomt en ervaart. Jouw me-time moment waar je ook mindful handlettering in kwijt kan! Het InspiratieDoeBoek deel 1 is te koop bij Yura van Posiyou. Via onderstaande knop kom je bij haar webshop.

 

InspiratieDoeBoek 2

Boek met ringband

Super leuk nieuws! Wij bevestigen het bij deze: er komt een vervolg! Samen met Yura gaan we dit jaar het boek zelf ontwerpen, schrijven en laten drukken. Alles dus in eigen beheer. Spannend maar een toffe uitdaging. Yura is de schrijfster en ik mag wederom de illustraties, quotes en nu ook mede de vormgeving verzorgen. Wat heb ik daar zin in! Waar gaat deel 2 over:

Ruimte creëren, dat is waar het PosiYou InspiratieDoeBoek 2 over gaat. In je gevoel en denken. In je privéleven en werk. In je energie en bewustzijn. In je creativiteit en planning. In je balans en veerkracht. In alles wat bij jou hoort en zoals jij bent.

Je gaat lekker veel DOEN, namelijk lezen, schrijven, knippen, plakken, tekenen, kleuren enzovoort. Door het PosiYou InspiratieDoeBoek 2 ga je meer balans in jezelf creëren. Je maakt aan de hand van vijf herkenbare thema’s met tekst, vragen en invulpagina’s – gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei – de ruimte om jouw:

  • Grote hart te beschermen
  • Zorgen uit te spreken
  • Lat lager te leggen
  • Laagjes af te pellen
  • Route te lopen

Het boek bevat ook creatieve opdrachten en een speciaal doe gedeelte, naast de kleurrijke illustraties en gehandletterde quotes. Als je meer ruimte creëert, sta je anders in het leven: positiever, lichter, energiek, ontspannen, zelfverzekerd, speels en met plezier. En echter, dus meer vanuit je hart, in balans met jezelf 

Denk jij nou: InspiratieDoeBoek 2 wil ik wel hebben! Klik op de onderstaande afbeelding om naar de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

Mocht je nu, buiten dit geweldige boek om, nieuwsgierig zijn naar handlettering maar ben je nog een beginner? Lees dan eens mijn serie blogs ‘Handlettering voor beginners . Ik laat je aan de hand van voorbeelden, stap voor stap zien hoe je zelf aan de slag kan gaan.

Een plaatje van iemand die aan het handletteren is
Handletteren voor beginners. Wat is handletteren eigenlijk? Dat vertel ik je en dan gaan we aan de slag! Wat heb je nodig (startpakket), waar vind je voorbeelden en fijne oefensheets. Allemaal kort samengevat in dit blog om een goede en snelle start te maken met handlettering. Veel tekenplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.