Halloween raam

Halloween raam - Halloween raamtekening - Halloween raamdecoratie

Ben jij ook een Halloween fan? En hou je ook van knutselen? Dan heb ik een leuke DIY voor jou: maak je eigen Halloween raam. Samen met een krijtstift en een goed ontwerp heb jij al snel een griezelig raam gemaakt. Ik laat je zien hoe je dat doet.

Halloween raam

Voor deze DIY liet ik mij inspireren door allerlei Halloween ramen op Pinterest. Zelf was ik helemaal fan van deze:

halloween raam
Halloween raam op Pinterest

Dat komt doordat ikzelf helemaal niet hou van bloederige griezel films maar wel van films als Monster en Co. Films met een grappige noot. Dit raam werd mijn inspiratie voor mijn eigen Halloween raam.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat heb je nodig?

Niet veel. Een krijtstift is eigenlijk al voldoende. Ik gebruikte een witte maar je kan natuurlijk alle kleuren van de regenboog toepassen. Wat ook handig is: handschoenen. Die gebruik ik altijd bij het maken van een raamtekening. Dan krijg je geen vettige afdrukken op je raam als je aan het tekenen bent.

Halloween raam - Halloween raamtekening - Halloween raamdecoratie

Bol AlgemeenBol AlgemeenBol Algemeen

op zoek naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Koop dan het InspiratieDoeBoek 2. Het is een zelfzorg boek dat je koopt als je verlangt naar meer balans in jezelf. Maar liefst 100 blz. vol met inspiratie, inzichten, tips, illustraties & een doe-gedeelte. Wil je meer zien en lezen van dit boek? Klik op de onderstaande afbeelding om naar mijn de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

Hoe ga je te werk?

Zelf kan ik goed uit de hand tekenen en kan ik met een voorbeeld op mijn telefoon / papier al aan de slag. Uiteraard kun je ook een sjabloon gebruiken wat je uitprint, op het raam plakt en overtrekt. Ik verkoop diverse sjablonen in mijn webshop krijtstifttekening (die kun je trouwens ook winnen, zie onderaan mijn blog). Probeer eens dus eens 1 van mijn gratis sjablonen! Op deze pagina staat een stap voor stap beschrijving hoe je een raamtekening maakt met een sjabloon en ook tips voor het maken van foto’s van een raamtekening.

Ik gebruikte dus de Monster en Co foto als inspiratie en ging aan de slag. Binnen 10 minuutjes stonden deze gezellige engerds op ons raam:

Halloween raam - Halloween raamtekening - Halloween raamdecoratie

Halloween raam - Halloween raamtekening - Halloween raamdecoratie

Overdag te zien maar ook in de avond! Door de duisternis en een schemerlampje kwamen ze ook in de nacht tot leven :).

Halloween raam - Halloween raamtekening - Halloween raamdecoratie

Winactie: DIY Halloween raam (tekening) – GESLOTEN

Wil je ook zo’n leuk Halloween raam, maar ben je zelf niet zo handig met tekenen. Gebruik dan een sjabloon! Je kan er eentje (zie hieronder) winnen uit mijn webshop krijtstifttekening. Je ontvangt dan een digitaal PDF document in je mailbox van mij. In het document zit het sjabloon op een A4 en 4x A4 formaat inclusief gebruiksaanwijzing. Je hoeft dan alleen nog een krijtstift te kopen en klaar ben je om een griezelig Halloween raam  te maken.

raamtekening halloween, halloween raam, halloween raamdecoratie

Wat vraag ik je hiervoor te doen:

  • Laat een berichtje onderaan dit bericht achter dat je wilt winnen. Daarbij lees ik graag of je ook Halloween viert en of jij je huis versiert en op welke manier.
  • Geen moetje, maar wel leuk als je mijn Facebook pagina of Instagram account gaat volgen.

De winactie duurt tot en met 17 oktober en de winnaar krijgt van mij een mailtje. Bij deelname aan mijn winactie ga je automatisch akkoord met mijn algemene voorwaarden. 

De winactie is gesloten dd 17-10-2018 en gewonnen door Linda Raaijmakers.

20 Replies to “Halloween raam”

  1. Ik doe graag mee met de winactie! Wij versieren het huis voornamelijk met pompoenen en uit karton gemaakte heksjes en spoken. De krijttekening zou een leuke toevoeging zijn.

  2. Ik doe graag mee, ben gek op raamtekeningen. Erg leuk gemaakt ook! Ik versier mijn huis zeker met Halloween. De zelfgeschilderde lichtjes staan weer op de schouw, maar er hangen nu ook Halloween trekpoppen aan de lamp en diy maskers aan het raam.

  3. Supercool zeg! Ik heb pompoenen op mijn raam getekend en rond Halloween krijgen deze ogen en een mond erbij. Ook wordt Halloween gevierd in onze wijk en gaan wij helemaal los: we maken een ‘spookgang’ met zwart zeil en een rookmachine. Aan het einde van de gang staat dan een ketel met mandarijntjes met gezichtjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.