Maak je eigen feestdagen kadopapier

Krijtbord papier DIY - originele inpak manieren - inpak ideeen

Zoek je inpak ideeën voor de feestdagen? Dan heb ik een super creatieve tip: krijtbord papier (ook wel schoolbord cadeaupapier genoemd). Hiermee versier jij je kado’s op een originele manier, zoals met kerst quotes, dennenbomen en herten. Doe hier inspiratie op om zelf thuis te maken. 

Krijtbord papier?

Krijtbord papier van de Hema

Het is precies wat je denkt dat het is: zwart papier om op te schrijven met een krijtstift. Niet ingewikkeld dus en makkelijk te verkrijgen (onder andere bij de Hema of Xenos en voor een klein prijsje). Een wat dikker inpakpapier dat je voor allerlei feestjes kan gebruiken, want jij maakt het thema daarop! Dat vind ik het allerleukste aan dit papier. Heb je een verjaardag, dan teken je er ballonnen op. Heb je een jubileum feest, dan teken je er het getal en eventueel de namen bij. Is het sinterklaas, dan teken je die er op en ga zo maar door. In dit blog laat ik je zien hoe je het leuk kan versieren voor de kerst.

Inpak ideeën voor de kerst

Hieronder volgen 3 tips, alle drie met een verschillende moeilijkheidsgraad om zelf thuis te maken. Tip 1 is makkelijk en zeker door iedereen te maken. Voor tip 2 heb je toch al wat meer creativiteit nodig. Tip 3 is bestemd voor de ‘crea-bea’s’ die graag tekenen en handletteren. Dus voor ieder wat wils ;).

Tip 1: Krijtbord papier gecombineerd met een takje groen en een leren veter.

krijtbord papier, schoolbord cadeau papier, inpak ideeën
Bron: life on virginia street

Dit idee is mooi door eenvoud. Je maakt het gemakkelijk zelf, want de geschreven letters zijn uit de losse pols gemaakt. Bijna iedereen heeft op school ‘aan elkaar schrijven’ geleerd en kan dat nog wel. Is het bij jou weggezakt? Oefen dan het woord even een paar keer op een velletje. Ben je tevreden over je handschrift: schrijf het word dan op je kado.

Op zoek naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Koop dan het InspiratieDoeBoek 2. Het is een zelfzorg boek dat je koopt als je verlangt naar meer balans in jezelf. Maar liefst 100 blz. vol met inspiratie, inzichten, tips, illustraties & een doe-gedeelte. Wil je meer zien en lezen van dit boek? Klik op de onderstaande afbeelding om naar mijn de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

Tip 2: Krijtbord papier labels gecombineerd met bakpapier en touw.

krijtbord papier, schoolbord cadeau papier, inpak ideeën
Bron Pinterest

Ja je last het goed: bakpapier. Het is een makkelijk alternatief voor bruin inpakpapier en iedereen heeft het wel in huis! De labels knip je zelf uit het krijtbord papier. Maak er gaatjes in en maak het vast met je touw. Dat geeft een stoer effect. De letters zijn wat moeilijker te maken, een kwestie van oefenen met handletteren. Vind je het lettertype op het voorbeeld nu toch nog te moeilijk, kies dan een andere die je wel kan maken! Op mijn Pinterest bord ABC Handlettering vind je er meer dan 140!

Tip 3: Krijtbord papier gecombineerd met lint, doodles en handlettering

krijtbord papier, schoolbord cadeau papier, inpak ideeën
Bron Pinterest

HET inpakidee voor tekenliefhebbers en handletteraars. Je kan helemaal los gaan op jou kado. Versier het met een mooie quote, teken er allerlei kerst doodles op en maak het af met een lief lint.

Zelf gebruikte ik het krijtbord papier voor mijn adventminiswap. De adventminiswap is een uitwisseling van kado’s onder instagrammers. Je maakt / koopt 24 kleine kado’s voor een ander, die je leuk verpakt en opstuurt naar jouw swapmaatje. Van 1 december tot en met 25 december mag je daar elke dag een kado van uitpakken. Zo is de decembermaand dan een echte kado maand. Het allerleukste ervan is dat je voorpret hebt bij het kopen en bedenken van de kado’s. Daarnaast krijg je zelf ook een cadeaupakket dat je elke dag verrast. Zo heb je elke dag van december een feest momentje! Zie hieronder mijn versierde pakjes:

Krijtbord papier DIY - originele inpak manieren - inpak ideeen

Krijtbord papier DIY - originele inpak manieren - inpak ideeen

Krijtbord papier DIY - originele inpak manieren - inpak ideeen

Krijtbord papier DIY - originele inpak manieren - inpak ideeen

Pssstt: wil je een tip voor het gebruiken van de fijnste krijtstiften?! Check dan mijn blog 'welke krijtstiften zijn fijn'! Dan weet je zeker dat ook jij met goede stiften aan de slag kan gaan.

Krijtbord papier DIY - originele inpak manieren - inpak ideeen

Welke zou jij graag willen maken en geven?

2 Replies to “Maak je eigen feestdagen kadopapier”

 1. Hoi Ceciel,
  Met de komende lockdown in zicht, lijkt het me leuk om eens goed uit te pakken met de kerstcadeaus.
  Ik kan alleen nergens krijtbordpapier vinden. Is dit een oud bericht en inmiddels nergens meer te krijgen of heb jij nog een goede tip voor me?

  Alvast bedankt
  Elise

 2. Hoi Elise,

  Blijkbaar verkopen ze bij de Hema het krijtbord papier niet meer. Maar als je donker, effen papier te pakken kan krijgen (wat niet alleen maar zwart hoeft te zijn) dan kan je daar ook prima op schrijven met krijtstiften.
  Succes met je verpakkingen en fijne kerst!
  Groetje Ceciel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.