Hoe teken je een banner doodle – handlettering voor beginners

Een banner tekenen / doodlen ? Niet moeilijk! Ik leg je dat stap voor stap uit in mijn serie blogs handletteren voor beginners

Ben je gek op handlettering maar nog een beginner? Wil je graag meer leren dan alleen mooie letters schrijven maar ook bijvoorbeeld doodles zoals een banner tekenen? Lees dan dit blog, uit mijn serie blogs handlettering voor beginners. Ik laat je aan de hand van voorbeelden, stap voor stap zien hoe je zo’n te gekke banner heel gemakkelijk zelf kan maken. 

Banner tekenen

Banners gebruik je om de nadruk te leggen op een woord of zin. Ook geven ze een mooie compositie / onderbreking in je quote. Kijk maar eens naar dit voorbeeld.

Gehandletterde quote: a drawing a day keeps the docter away
Handlettering quote die ik maakte voor mijn illustratie dagboek. Nieuwsgierig? Klik dan op de afbeelding om naar dit blog te gaan.

Hoe teken je een banner? Het is veel makkelijker dan je denkt. Vooral als je eenmaal gezien hebt hoe je een banner stap voor stap opbouwt. Als je dat een aantal keer oefent dan ga je de techniek ook herkennen in andere banners. Maar laten we eerst maar eens beginnen met een aantal basis banners.

Banner tekenen – rechthoek

 1. Begin met een rechthoek. Maak deze zo groot als je het woord of de zin wilt maken. Desnoods zet je eerst je woord of zin op papier en maak je daaromheen je rechthoek. Dan weet je zeker dat het past :).
 2. Teken links en rechts de strepen en verbind deze met de rechthoek. Kleur deze dan in. Deze lijnen zorgen voor de diepte in je banner.
 3. Teken het uiteinde van de banner zoals op het voorbeeld aangegeven.
 4. Klaar!

Een banner tekenen / doodlen ? Niet moeilijk! Ik leg je dat stap voor stap uit in mijn serie blogs handletteren voor beginners

Variatie tip: Probeer nu dezelfde banner te maken maar dan met de uiteinde aan de onderkant van de rechthoek!
fotolijst met getekende poezenLaat jezelf, je vriend(in), je huisdier, je familie of dierbaar persoon vastleggen met een persoonlijke illustratie van Ceciel Maakt. Super leuk in de woon- of kinderkamer of als cadeautje voor bijvoorbeeld opa en oma! Shop ze al vanaf € 7,95  in mijn webshop!

Banner tekenen – gebogen

 1. Begin met een rechthoek, maar dan wel eentje met gebogen lijnen. Denk aan mijn tip: maak deze zo groot als je het woord of de zin wilt maken.
 2. Teken links en rechts strepen naar beneden en verbind deze weer terug met de rechthoek. Kleur deze dan in. Ook deze lijnen zorgen voor diepte in je banner.
 3. Teken het uiteinde van de banner zoals op het voorbeeld aangegeven.
 4. Klaar!

Variatie tip: Probeer nu dezelfde gebogen banner te maken maar dan met de buiging de andere kant op en de uiteinde aan de bovenkant van de rechthoek!

Banner tekenen – krullend / papierrol

 1. Begin met een golvende lijn met aan het uiteinde een krul.
 2. Teken rechts, van de gebogen lijn, een haakje naar beneden.
 3. Teken van het haakje een golvende lijn (welke paralel loopt met de bovenste) en verbind deze dan aan de krul naar boven.
 4. Maak aan de krul 2 verticale streepjes vast. Deze zorgen voor de diepte in je gekrulde banner.
 5. Klaar!

Een banner tekenen / doodlen ? Niet moeilijk! Ik leg je dat stap voor stap uit in mijn serie blogs handletteren voor beginners

Variatie tip: Probeer nu dezelfde banner te maken maar dan in spiegelbeeld.

Meer handlettering ideeën & Tips

Dit waren 3 voorbeelden maar er zijn er nog zoveel meer te vinden op internet. Zelf heb ik er al heel veel verzameld op het Pinterest account van Ceciel Maakt. Daar heb ik een speciaal bord gemaakt voor handlettering & doodles. Klik door op de onderstaande link om alles te ontdekken:

Handlettering & Doodles Pinterestbord van Ceciel Maakt

En wil je op mijn website nog meer over handlettering leren?! Check dan de onderstaande blogs:

Een plaatje van iemand die aan het handletteren is
Handletteren voor beginners. Ben je net begonnen en weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit blog met daarin: Wat heb je nodig (startpakket), waar vind je voorbeelden en fijne oefensheets. Allemaal kort samengevat om een goede en snelle start te maken met handlettering.

 

 

 

 

 

 

 

kaart met kaligrafie letters in tuin
Faux kalligrafie (nep-kalligrafie)= handlettering techniek om het uiterlijk van kalligrafie te imiteren. In dit blog uitleg hoe je dat doet.
Handletteren op stof
Handletteren op stof (klik op de foto om naar het blog te gaan)
Handletteren op Steen (klik op de foto om naar het blog te gaan)
Handlettering & Houtbranden, houtbranden voorbeelden, pyrografie voorbeelden, houtbranden voor beginners, houtbranden gereedschap, pyrografie patronen, houtbranden tips, pyrografie tekeningen, tekst in hout branden met soldeerbout, hout branden apparaat
Handletteren op hout (klik op de foto om naar het blog te gaan)
pompoen handletteren, pompoen versieren, kalebassen versieren, kalebassen schilderen, kalebassen beschilderen, pompoen herfststuk
Handletteren op pompoen (klik op de foto om naar het blog te gaan)
kerstbal met daarop een gehandletterde quote be merry
Handletteren op kerstballen (klik op de foto om naar het blog te gaan)

 

1 Reply to “Hoe teken je een banner doodle – handlettering voor beginners”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.