Handletteren op steen

Als je wilt kun je overal op tekenen en schrijven. Heb je al eens geprobeerd om te handletteren op steen? Helemaal niet moeilijk als je de juiste pen en steen hebt. Dat laat ikย  je dan ook graag in dit blog zien.

Handletteren op steen

Belangrijk is dat je hiervoor de juiste materialen hebt, anders krijg je geen mooi resultaat. Dus ik raad je deze aan:

 • Een steen met een glad oppervlak. Het liefst met zo min mogelijk gaatjes & ribbeltjes, zodat je (net als op een papier) er goed op kan tekenen en schrijven.handletteren op steen

 

 • Een goede fineliner. Zelf gebruik ik voor de witte kleur een pen van Pen-Touch. De inkt is zuiver wit, dat erg mooi oplicht op een donkere ondergrond.ย De fijne punt (1.0mm breed) zorgt ervoor dat je heel gedetailleerd kan werken. Daarnaast is de inkt goed dekkend en sneldrogend. Aanrader dus :).

Online te koop via deze link (ook leuk om een complete set te bestellen ๐Ÿ™‚ ) :

Handletteren op steen, zo doe je dat.

Stap 1 – handletteren op steen: Bedenk wat je op je steen wilt gaan maken. Kies een design wat niet al te gedetailleerd is aangezien je heel klein moet werken en het dan heel erg moeilijk gaat worden. Dus een simpel design heeft de voorkeur. Heb je geen ideetjes. Check dan eens mijn Pinterest bord Handletteren voor allerlei ideetjes:

Stap 2 – handletteren op steen:ย Pak je steen en check of deze schoon is. Zand en andere vuiligheid zorgen er namelijk voor dat je inkt niet goed pakt en dat zou zonder zijn. Dus maak je steen eventueel schoon en dan kan je aan de slag.

Stap 3 – handletteren op steen: Begin nu met het maken van je design. Omdat de ondergrond rond is en niet vlak zul je even moeten wennen. Het maken van lijnen gaat dan net even wat anders, aangezien je met de bolling van de steen mee moet werken om het juiste effect te krijgen. Dus een proef steentje kan geen kwaad.

Zelf maakte ik de volgende ‘leukerds’:

Handletteren op steen

Rechts in het hoekje kun je mijn ‘juffen bedankje’ zien. Die wilde ik ook graag even laten zien, want het is een bijzonder cadeautje dat je simpel zelf kan maken. Uiteraard kan je die natuurlijk niet alleen de juf geven ;).

Design en lifestyleDesign en lifestyle

4 Replies to “Handletteren op steen”

 1. Hmmmm, zรณ leuk! Maar ik wil graag een dier op steen tekenen en dat kan ik รฉcht niet. Hoe krijg ik een voorbeeld op steen? Enig idee?

 2. Hoi Ellen. Probeer eens een dier uit te printen op wit papier (even groot als de steen). En dan de print op de steen te leggen (onderste boven) en daaroverheen met potlood krassen. Als het goed is dan komt de afdruk dan ligt op de steen te staan en kan je die overtrekken. Succes!!

 3. Ik wil graag een gedenksteen maken voor buiten in de tuin.

  Behalve een goede fineliner wat heb ik nog meer nodig?

  Hartelijke groet,
  Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.