Met een Transfermarker teksten op hout zetten – Easy Peasy DIY

transfermarker

Ben jij niet goed in tekenen of handletteren, maar zou je dat wel willen?! Dan is de transfermarker echt iets voor jou. Dat is een stift waar transparante vloeistof uitkomt die afbeeldingen en tekst kan overbrengen op een ondergrond. Je hoeft dus helemaal niet zelf iets te tekenen, je hoeft alleen maar een (bestaande) afbeelding over te trekken! Easy Peasy dus. Ik leg je uit waar je de marker kan kopen en hoe je binnen 5 minuten zelf een mooie woon accessoire maakt, met handlettering op een stuk hout. 

Wat heb je nodig om je eigen woon accessoire te maken (met je transfermarker):

 • Een transfermarker, die koop je bv  heel makkelijk via bol.com:
 • Een stukje hout waarop je de tekening / quote maakt.
 • Een print (in spiegelbeeld) van een laserprinter met tonerinkt. Inkt van een inktjetprinter werkt helaas niet! Heb je geen laserprinter, dan kun je een kopie maken op een kopieerapparaat. Dat werkt wel :).

Zo maak je je eigen woon accessoire (met je transfermarker):

transfermarker

Stap 1 – DIY met transfermarker: Leg je papier met de afbeelding / quote aan de achterkant op je stukje hout. Zet het eventueel vast met washi / schilderstape, zodat het niet kan schuiven.

Stap 2 – DIY met transfermarker: Ga nu met je transfermarker over de afbeelding / quote. Je zit meteen de afbeelding / quote door het papier heen schijnen.

Stap 3 – DIY met transfermarker: Heb je alles gehad: ga dan met een hard, plat voorwerp over het gedeelte wrijven wat je met de transfermarker hebt gemarkeerd. Hierdoor zorg je ervoor dat de tonerinkt op het hout wordt overgebracht en dus dadelijk te zien is op je ondergrond (stukje hout).

Klaar! Easy peasy DIY!

Eventueel Stap 4 – DIY met transfermarker: Eigenlijk ben je nu al klaar, maar wil je de print extra beschermen dan kun je er wat vernis over strijken.

Check hieronder ook mijn filmpje met stappenplan:

SportSport

4 Replies to “Met een Transfermarker teksten op hout zetten – Easy Peasy DIY”

 1. Hallo Ceciel, ik kocht de nieuwste transfermarker maar krijg niet het gewenste effect. De tekst wordt wel op het hout overgebracht maar lang niet zo zwart als bij jou. Of kleur je die nog bij? Ook foto’s in sepia en grijstinten komen slecht over. Graag uw advies waarvoor dank bij voorbaat.
  Mvg
  Hilde

  1. Hoi Hilde,

   Wat jammer dat het nog niet is gelukt. Ik heb dat ook een keer gehad en kwam er achter dat het aan de houtsoort lag. Je kunt het beste onbewerkt vurenhout (zoals op de foto’s) gebruiken. Daar trekt de inkt het beste in. Harde soorten hout en samengestelde platen (zoals triplex) hebben een zeer dichte structuur waardoor de inkt niet goed in kan trekken. Ik hoop dat je hier wat mee kan. Succes! Groetjes Ceciel.

 2. Dank u vriendelijk voor de snelle reactie. Ik dacht al wel zoiets. Zou het beter gaan als ik eerst een kleurtje verf op het hout schilder?

 3. In principe kan je de Transfermarker gebruiken op verschillende ondergronden zoals stof, papier, hout en klei. Voorwaarde is wel dat de ondergrond poreus genoeg moet zijn om de vloeistof vlot op te nemen. Verschillende ondergronden geven verschillende effecten. Ik weet niet wat het doet op geschilderd hout. Persoonlijk zou ik dan echt eerst even een heel klein stukje aan de achterkant uitproberen. Geeft dat een positief effect dan kun je ervoor gaan. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.