Met een Transfermarker teksten op hout zetten – Easy Peasy DIY

transfermarker

Ben jij niet goed in tekenen of handletteren, maar zou je dat wel willen?! Dan is de transfermarker echt iets voor jou. Dat is een stift waar transparante vloeistof uitkomt die afbeeldingen en tekst kan overbrengen op een ondergrond. Je hoeft dus helemaal niet zelf iets te tekenen, je hoeft alleen maar een (bestaande) afbeelding over te trekken! Easy Peasy dus. Ik leg je uit waar je de marker kan kopen en hoe je binnen 5 minuten zelf een mooie woon accessoire maakt, met handlettering op een stuk hout. 

Wat heb je nodig om je eigen woon accessoire te maken (met je transfermarker):

  • Een transfermarker, die koop je bv  heel makkelijk via bol.com:
  • Een stukje hout waarop je de tekening / quote maakt.
  • Een print (in spiegelbeeld) van een laserprinter met tonerinkt. Inkt van een inktjetprinter werkt helaas niet! Heb je geen laserprinter, dan kun je een kopie maken op een kopieerapparaat. Dat werkt wel :).

Zo maak je je eigen woon accessoire (met je transfermarker):

transfermarker

Stap 1 – DIY met transfermarker: Leg je papier met de afbeelding / quote aan de achterkant op je stukje hout. Zet het eventueel vast met washi / schilderstape, zodat het niet kan schuiven.

Stap 2 – DIY met transfermarker: Ga nu met je transfermarker over de afbeelding / quote. Je zit meteen de afbeelding / quote door het papier heen schijnen.

Stap 3 – DIY met transfermarker: Heb je alles gehad: ga dan met een hard, plat voorwerp over het gedeelte wrijven wat je met de transfermarker hebt gemarkeerd. Hierdoor zorg je ervoor dat de tonerinkt op het hout wordt overgebracht en dus dadelijk te zien is op je ondergrond (stukje hout).

Klaar! Easy peasy DIY!

Eventueel Stap 4 – DIY met transfermarker: Eigenlijk ben je nu al klaar, maar wil je de print extra beschermen dan kun je er wat vernis over strijken.

Check hieronder ook mijn filmpje met stappenplan:

Als jij deze transfermarker zou gebruiken, wat zou jij dan voor afbeelding of quote plaatsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.