Handletteren op stof

Handletteren op stof

Handletteren is voor mij een heerlijke manier van ontspannen. Het allerleukste is om te ontdekken waar je allemaal op kan handletteren ( zie mijn laatste blog over handletteren op steen). Dus toen er gevraagd werd om als verjaardag kado een ‘poets kit’ samen te stellen, wist ik het! Er zou een persoonlijk poetsschort bij komen. Dus zo begon ik te handletteren op stof. Super gemakkelijk en zo leuk geworden, kijk maar eens mee!

Handletteren op stof

Belangrijke materialen om mee te beginnen is natuurlijk de stof :). Ik scoorde een leuk poetsschort bij de Zeeman en kan daarmee aan de slag. Daarnaast gebruikte een potlood, gum en watervaste stift om mijn handlettering ontwerp te maken. Inspiratie voor mijn letters haalde ik van mijn Pinterest bord Handlettering en Doodles, die vol staat met mooie letters:

Daarna kon ik aan de slag!

Stap 1: Maak je ontwerp eerst als schets op papier. Dat is handig voor je compositie / vlakverdeling en dan weet je zeker dat je ontwerp op je stuk stof past :).

Handletteren op stof

Bol AlgemeenBol Algemeen

Schets het daarna dun op je stof met je potlood. En probeer dat echt dun te doen, want niet alle stoffen laten het toe om goed te gummen. Gelukkig had mijn katoenen schort daar geen last van :).

Handletteren op stof

Stap 2: Staat je ontwerp er schetsmatig op: ga dan met je stift aan de slag. Ik zelf begon eerst met een dunne stift en heb daarna met een dikke watervaste stift alle letters dikker gemaakt en inhoud gegeven met leuke stippeltjes. Wil je weten waar je deze textiel stiften kan kopen? Check dan de site van bol.com voor allerlei kooptips!

En dan ben je al klaar!! Easy peasy toch?!

Handletteren op stof

Bol AlgemeenBol Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.