handletteren op kerstballen – creatief kerstkado

kerstballen en kerstbomen op een schoolbord

Ben jij ook al in de sfeer van de feestdagen?! In deze maand ben ik in de ban van gezelligheid, cadeautjes, versieringen en handletteren. Ja echt, want ik wil dan zo graag alles mooi versieren met al die gezellige quotes en doodles. Zo ben ik ook gaan handletteren op kerstballen. Niet simpel maar wel te doen! Lees hoe jij het ook kan maken en het als creatief kerstkado kan geven. 

Handletteren op kerstballen

Voor deze kerst DIY heb je niet veel nodig. Kerstballen uiteraard :). Je kan kiezen voor glanzende of matte. De matte zijn makkelijker om op te werken, want je pen ‘glijdt’ er minder snel vanaf.

kerstballen met pennen om ze te handletteren

Een goede pen is ook fijn. Ik gebruikte een krijtstift (wet wipe). Jawel, echt waar. Ik vond dat het makkelijkst omdat die nog uit te vegen zijn als je een ‘foutje’ maakt. Wil je weten welke ik het fijnste vind om te gebruiken. Check dan dit blog voor tips! Maar buiten die krijtstift gebruikte ik metallic stiften om de boel wat te pimpen. Ik vind die van Pen-Touch het fijnste, maar die zijn wel erg prijzig. Deze dagen kun je ze ook kopen bij Lidl, Action etc. Ze zijn wel van mindere kwaliteit.

Als je niet meteen uit de hand wilt werken met de pen, dan kun je ook het ontwerp eerst met potlood op de bal zetten. Dus die heb je dan ook nodig :).

Op zoek naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Koop dan het InspiratieDoeBoek 2. Het is een zelfzorg boek dat je koopt als je verlangt naar meer balans in jezelf. Maar liefst 100 blz. vol met inspiratie, inzichten, tips, illustraties & een doe-gedeelte. Wil je meer zien en lezen van dit boek? Klik op de onderstaande afbeelding om naar mijn de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

Aan de slag voor je creatieve kerstkado

Nu je alles klaar hebt liggen ga je aan de slag. Zoek een leuke quote uit op Pinterest en geef daar je eigen draai aan. Ik bekijk Pinterest vaak voor inspiratie en maak er dan echt zelf iets van. Ik wil namelijk niet altijd alles precies namaken.

Heb je een ontwerp in gedachten: werk het uit. Dat kan eerst met potlood en daarna trek je het over met je pen. Wanneer alles is gedroogd dan kun je de potlood er voorzichtig afvegen.

Tips bij het letteren:

tekenen met pen op een kerstbal

  1. Zorg dat je kerstbal stof- en vetvrij is. Dan blijven de stiften er het beste en mooiste op zitten.
  2. Zet je kerstbal op een rolletje washitape. Dan hoef je hem niet helemaal zelf vast te houden en heeft hij meteen een fijne positie om op te tekenen.
  3. Werk je ontwerp uit van links naar rechts en van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je ‘per ongeluk’ je gemaakte letters uitveegt.
  4. Maak je ontwerp met de bal mee. Logisch denk je dan, maar als je bezig bent dan valt dat toch even tegen. Je bent zo gewend om op vlak papier te werken dat op een rond oppervlak dat toch wel even anders is. Dus eerst even je ontwerp met potlood op de kerstbal zetten geeft je zeker een voordeel in je compositie.
  5. Laat de stift goed drogen. Dat voorkomt vegen. Zeker erg belangrijk als je een dubbele laag wilt zetten met b.v. stippen. Zoals ik ook heb gedaan.

Dit waren mijn ‘ballen’ :).

kerstbal met daarop een gehandletterde quote merry & bright

kerstbal met daarop een gehandletterde quote be merry

kerstbal met daarop een gehandletterde quote vrolijk kerstfeest

Nu jij!

kerstbal met daarop een gehandletterde quote vrolijk kerstfeest

Succes en veel plezier met het letteren en doodlen van je kerstballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.