Lettertype combinaties

Vind jij lettertype combinaties ook zo moeilijk om te vinden? Ik had er ook last van. Uren was ik op zoek naar de mooiste handlettering combinaties. Maar daar heb ik nu wat op gevonden! Ik heb 6 mooie combinaties bij elkaar gezocht en op een vel gecombineerd. Zo kan ik ze altijd terug vinden en namaken. Ik laat ze hier aan jullie zien, inclusief het gehele alfabet van het lettertype. Gratis te downloaden en dus zelf te bewaren.

Lettertype combinaties

Een lettertype is DE manier om iets te maken van je (handlettering) ontwerp. Het maakt of breekt het. Dus het is erg belangrijk dat je de juiste kiest in combinatie met de rest. Wat vond ik dat altijd moeilijk. Uiteraard weet je heel goed wat je wilt, in je hoofd ja, maar vind dat dan maar eens tussen die duizenden lettertypes. Dus ik bedacht combinaties die mooi bij elkaar hoorden en die heb ik allemaal bij elkaar gezet op een verzamel A4tje. Het zijn combi’s die leuk bij elkaar passen en erg geliefd zijn. Zo kan ik altijd heel snel uit 6 combinaties kiezen. Dit zijn ze geworden:

een overzicht van verschillende lettertypes

Maar uiteraard heb je hier niet genoeg aan. Want je wilt natuurlijk alle letters van dat handschrift zien zodat je ze ook in verschillende woorden na kan maken. Daar heb ik ook aan gedacht :). Ik heb de combinaties op een A4tje gezet inclusief alfabet. Daar komen ze:

Op zoek naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Koop dan het InspiratieDoeBoek 2. Het is een zelfzorg boek dat je koopt als je verlangt naar meer balans in jezelf. Maar liefst 100 blz. vol met inspiratie, inzichten, tips, illustraties & een doe-gedeelte. Wil je meer zien en lezen van dit boek? Klik op de onderstaande afbeelding om naar mijn de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

SportSportSport

Design en lifestyleDesign en lifestyle

De fonts heb ik samengesteld in Canva. Dus als je hier ook mee werkt, dan kun je de lettertypes daar opzoeken en gebruiken. Wil je nu zelf eens een combinatie maken dan heeft Canva daar ook een hulptool voor, namelijk Canva font combinaties . Je kunt hier (beperkt) een hoofdlettertype kiezen en Canva zoekt er voor jou een mooie combinatie bij.

Lettertype combinaties in Pinterest

Uiteraard ben ik niet de enige die dit heeft gedaan. Lettertype combinaties kun je ook op Pinterest vinden. Ik heb er zelf een apart sectie op mijn bord Handlettering & Doodles van gemaakt. Dan heb je nog meer keus om na te maken. Hier kan je ze vinden (jammer genoeg zitten hier geen alfabet overzichten bij), klik even door naar de sectie ‘bijpassende lettertypes’:

Welke vind jij het allerleukste?

3 Replies to “Lettertype combinaties”

  1. Hoi ik ben Meiz houtsma vindt het ontzettend leuk dat je dit doet ik kan er nog veel van leren naast handletteren en tekenen vindt ik sporten ook heel erg leuk en lol trappen met mijn bff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.