Een wandtekening bij Café Bar Le Duc

Een kale wand opfrissen met een echte blinkvanger?! Dat kan met een zelf ontworpen wandtekening! De ruimte krijgt een persoonlijke touch, want jij verzint (samen met mij) wat er op mag komen. Zo gebeurde dat ook bij Café Bar Le Duc. Zij zochten een tekenaar die hun verhaal kon vertalen naar een wandtekening. Daar kon ik bij helpen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik laat je het te gekke resultaat en het proces er naar toe zien.

Een wandtekening, op maat gemaakt

Op een woensdagochtend stapte ik het café Bar Le Duc in Den Bosch binnen. Ik had een afspraak met mede eigenaresse Kim. Zij was verantwoordelijk voor de metamorfose van een gedeelte van het café en wilde nog een echte blikvanger op de wand. Daar kwam ik hen bij helpen!

Met trots liet Kim mij de ruimte zien waar de wandtekening mocht komen. Er was al een hoop werk verzet maar het ontbrak nog aan een persoonlijke touch. De wens was om de naast gelegen brouwerij meer te betrekken in het café gedeelte en dat op de wand te laten zien. Het liefst het gehele bierbrouwproces! Wauw, wat een gaaf idee. Om dit allemaal in een tekening om te kunnen zetten kreeg ik eerst een te gekke rondleiding in de bierbrouwerij. Ik moet je eerlijk zeggen dat je dan wel zin krijgt in een biertje ;). Met de vers vergaarde kennis op zak en de doorbesproken wensen van de compositie kon ik aan de slag!

Buiten het ontwerp had ik ook nog een andere uitdaging aan te gaan! De tekening moest op een tegelwand komen. Oef, dat was nieuw voor me en ik moest op zoek naar het juiste materiaal. Bij mijn favoriete webshop Busch van der Worp vond ik het! Bij hen kan ik altijd terecht voor advies over materialen en al gauw had ik de juiste stiften voor de klus. Fijn! Ook werden Kim en ik het ook snel eens over het ontwerp. Ik kon dus aan de slag. Zie hieronder mijn vorderingen van de wandtekening:

De wand was maar liefst 9 meter breed en de tekening moest 1,60 meter hoog worden! Dat paste natuurlijk niet in 1x dus maakte ik de tekening in 3 delen op de wand. Hier zie je mij bezig met het 2e gedeelte. Die trap was echt wel nodig om overal bij te kunnen :).

Voor de wand gebruikte ik een uni paint stift die zeer geschikt was voor de tegels! Voor die dag was hij mijn trouwe vriend. Kim kwam die dag (samen met meerder belangstellende) meerdere malen kijken: ‘Wat een mooie tekening is het toch aan het worden’ kreeg ik dan van haar en anderen te horen. Hij paste er inderdaad al prachtig en dan was de ruimte nog niet eens af! Dat heeft wat langer op zich laten wachten, maar zeker de moeite waard. Kijk maar eens wat een mooi geheel het is geworden:

 

Vond je dit te gek en wil jij ook wel een persoonlijke wandtekening?! Lees dan hieronder even door hoe het in zijn werk gaat. Wie weet kan ik dan voor jou ook zo'n gave blikvanger maken!

Wil je liever meteen mailen?! Dat kan naar hallo (at) cecielmaakt.nl !

Een wandtekening, hoe gaat dat in zijn werk?

In een paar stappen zo geregeld! Voor mij wat meer werk dan jou en dat is nou juist de bedoeling!

Stap 1 : Mail mij 🙂

Dat klinkt simpel en is het ook. Jij geeft aan dat je interesse hebt en omschrijft in grote lijnen wat je wensen zijn:

  • Voor welke ruimte het is ( stuur een foto ervan mee, dan kan ik me meteen inleven).
  • Wat de afwerking van je muur is ( steen of tegels?).
  • Hoe groot je de wandtekening wilt hebben.
  • Waaruit de wandtekening mag bestaan: een illustratie, handlettering of beide? Stuur eventueel een voorbeeld mee van wat je leuk vindt. Dan weet ik meteen wat je bedoeld.
  • Vergeet niet om je gewenste datum van het plaatsen door te geven. Dan kan ik kijken of het in mijn planning past.

Stap 2 : Je ontvangt van mij een mail.

Binnen 2 werkdagen zit die in je mailbox! Dan geef ik aan of je idee om te vormen is tot een wandtekening. Zoja, dan krijg je van mij het kosten plaatje* (voor het ontwerp en het maken). Ook geef ik aan of het in mijn planning past.

* Muurtekeningen kun je al vanaf € 345,- inclusief BTW door mij laten plaatsen. Alle varianten en kosten kun je terug vinden op mijn portfolio pagina

Stap 3: zeg ja tegen een wandtekening! 

Je bent akkoord met de prijsopgave! Voordat ik aan de slag ga met jullie ontwerp, betaal je eerst de ontwerpkosten. Nadat deze zijn bijgeschreven ga ik voor je ontwerpen.

Het ontwerpproces & planning

De eerste opzet ontvang je per mail. Is dit wat je wenst? Zoja, dan hebben we een jubel stemming en zijn we klaar. Maar ja, dat komt niet vaak voor. Meestal heb ik, door je toegestuurde ideeën, al een opzet gemaakt die jullie mooi vinden. Alleen is het dat dan nog net niet. Dus dan graag feedback van jou: wat wil jij anders! Probeer concreet te omschrijven wat, zoals bijvoorbeeld de vorm, lettertype, enzovoorts. We maken in deze fase ook meteen afspraken over de plaatsing. Ik kom op de dag zelf de wandtekening met een beamer maken. Dus het is dan fijn als de ruimte ‘obstakel vrij is’ ;).

Stap 4: de wandtekening maken!

Het is zover, ik kom bij jullie het ontwerp op de muur maken. Ik zal ongeveer een dag(deel) daar mee bezig zijn. Jullie blikvanger is klaar!

Wandtekening: die wil ik ook!

Ben je nu wild enthousiast na dit hele verhaal te hebben gelezen?! Tof! Dan verwacht ik jou mailtje in mijn mailbox. Je kan mailen naar hallo (at) cecielmaakt.nl !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.