Een bedrijfsverhaal in een muurtekening

Illustraties worden vaak geassocieerd met (kinder)boeken, cartoons, films en stripboeken. Maar de illustratie wereld is zoveel groter! Illustraties kunnen immers meer zeggen dan 1000 woorden. Dat weten bedrijven tegenwoordig ook. Visual storytelling oftewel je bedrijfsverhaal uitdrukken in illustraties is erg populair aan het worden. Je ziet ze tegenwoordig op elk social media netwerk wel voorbij komen. Maar ook op wanden! En dat heb ik ook mogen doen voor Virgin Nuts uit Rhenen. Kijk en lees hier hoe ik hun bedrijfsverhaal omtoverde in een prachtige muurtekening.

Bedrijfsverhaal?

Ik leg je graag eerst uit wat het is. Voordat ik helemaal los ga met de rest :). Een bedrijfsverhaal wordt ook wel Visual storytelling genoemd. Het draait allemaal om het beeld ( of illustraties) die je maakt in de vorm van een verhaal. Illustraties die kunnen informeren, verleiden, prikkelen of vermaken en precies dat in beeld brengen wat voor boodschap / verhaal jij wilt uitstralen naar die ander. Het is de bedoeling dat het goed ontvangen, begrepen en gewaardeerd wordt.

Hoe kom je tot een bedrijfsverhaal in een muurtekening?

Kort maar simpel antwoord: dat doe je samen. En dat doe je niet online of via de telefoon. Nee, dat doe je ‘face to face’ met diegene waar het over gaat en bij het bedrijf zelf om de sfeer ‘in te ademen’. Zo gezegd zo gedaan!

Op een woensdagochtend bezocht ik Virgin Nuts. Ik had een afspraak met de eigenaar Diederick en zijn zus José. Met trots lieten zij mij hun heringerichte vergaderzaal zien. Het enige wat daarin nog ontbrak was de geschiedenis van het bedrijf die zij graag op de voorkant van hun bar getekend wilde hebben. En daarbij kwam ik hen helpen. Diederick was daar heel helder in: ‘Gezien jouw portfolio kan jij dit’.

Uiteraard had ik van te voren mijn huiswerk gedaan. Van Diederick had ik de geschiedenis van het bedrijf ontvangen en ook de sfeer die het bedrijfsverhaal uit mocht stralen. Op basis hiervan werkte ik 3 scenes uit met verschillende tekenstijlen (zie hieronder). Al snel was duidelijk welke van de 3 stijlen het meest aansprak en ook het beste het bedrijfsverhaal kon verwoorden. Daarvan mocht ik meer gaan uitwerken! Daarna was de compositie aan de beurt. Aangezien de illustraties op de wand van de bar kwamen, was het belangrijk om samen te bekijken wat mogelijk en mooi was. Na wat passen en meten was dat ook snel besloten.

bedrijfsverhaal in een muurtekening

Vanaf dat moment was het een kwestie van tekenen, tekenen en nog meer tekenen :). Na een paar schetsrondes was het zover! Het bedrijfsverhaal was klaar en naar wens!

De muurtekening

Mijn favoriete onderdeel! Eindelijk komt het definitieve ontwerp op de plaats waard die hoort: op de wand! Met behulp van mijn trouwe beamer ging ik aan de slag. De schuine wanden waren nog wel een uitdaging. De beamer kreeg ik er niet recht voor. Maar gelukkig is het maar een hulpmiddel voor de juiste verhoudingen in de compositie. Met een kleine aanpassing waren de schuine wanden ook zo klaar!

Het eindresultaat was nog mooier dan verwacht ( de woorden van José ). De witte illustraties complimenteerde de zwarte wand en maakt de vergaderzaal echt af. Zie hieronder een filmpje van het prachtige eindresultaat:

Wellicht vind je het ook leuk om te zien hoe ik alles stap voor stap maakte?! Check dan de instagram post van Virgin Nuts hieronder. Als je swipt naar de middelste foto dan kom je bij het filmpje!

Denk je nu: wauw! dat wil ik ook voor mijn bedrijf. Lees dan hieronder even door hoe het in zijn werk gaat. Wie weet kan ik dan voor jou ook zo'n gave blikvanger maken!

Geen geduld en wil meteen al contact?! Je kan mailen naar hallo (at) cecielmaakt.nl !

Een bedrijfsverhaal in een muurtekening, hoe gaat dat in zijn werk?

In een paar stappen zo geregeld! Voor mij wat meer werk dan jou en dat is nou juist de bedoeling! Lees het stappenplan op deze pagina. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.