Wally boekenlegger – gratis te printen

boekenlegger

Ik ben gek op lezen en voorlezen! Wij hebben al vele avonden leesplezier gehad. De boekenlegger is hierbij onze beste vriend, maar wij raken deze weleens kwijt doordat ze uit het boek vallen. Dus verzon ik daarvoor een oplossing: een boekenlegger met magneetje. Super handig. Uiteraard werd het een Wally boekenlegger. Ik vind hem zo leuk geworden dat ik hem graag met jullie deel. In dit blog vind je daarom een gratis boekenlegger printable met een kleine uitleg hoe jij hem zelf thuis ook kan printen en maken.

Wally boekenlegger printable

boekenlegger

Hoe maak je deze gratis boekenlegger? Heel simpel! Volg deze paar stappen en jij hebt hem zo gemaakt:

Stap 1 – boekenlegger-printable: Download 1 van deze bestanden:

Voor als je een printer hebt waar A5 papier in kan: Wally – I love to read_boekenlegger A5 formaat

Voor als je een printer hebt waar alleen A4 papier in kan: Wally – I love to read_boekenlegger_A4 papier

Stap 2 – boekenlegger-printable: Print het bestand in kleur en op wat dikker papier.

Stap 3 – boekenlegger-printable: Heb je het A4 bestand geprint dan moet je de boekenlegger eerst uitknippen. Voor het A5 bestand is het meteen op maat :). Vouw daarna de boekenlegger, zodat je aan de achterzijde een kleine flap hebt. Zie ook het voorbeeld op de foto:

boekenlegger
Achterzijde van de boekenlegger

Stap 4 – boekenlegger-printable: Plak de magneet tape op de achterkant van de boekenlegger. Plak een stuk op de achterflap en precies ook een stuk op de voorkant. Dan klemmen ze aan elkaar als je ze om een bladzijde legt :).

Magneettape kun je heel handig bestellen bij bol.com.

En klaar is je boekenlegger! Veel leesplezier ermee :).

boekenlegger

Psssssttt het boek dat je ziet op de foto’s is echt te gek. Je kan het hier kopen:

Wil je meer gratis printables?! Check dan mijn freebie pagina. Hierop staan super leuke kids printables zoals een zoenpasje, opa & oma verjaardagposter, beloningskaart en een superhelden diploma!

Freebie printen & gebruiken

De PDF (die je onder de link vind) opent altijd op een apart tabblad. Sla deze eerst op op je computer, zodat je een goed printresultaat krijgt. Open daarna je freebie met PDF creator (via deze link gratis te downloaden). Check dan met je printer welke verhouding er het beste bij past. Mijn meeste freebies print je het beste uit op A4. Soms is het zelf mooier als je de freebie op wat dikker papier print.

*Weetje: Deel je mijn gratis printable op je eigen blog (te gek!) dan graag wel de link gebruiken naar deze pagina en niet de directe link naar de download. Dat is wel zo fair. Pin je de freebie printable op een Pinterest bord: graag ook dan pinnen vanaf mijn pagina en niet die van de freebie pdf link. Al mijn freebies zijn helemaal voor niets te downloaden, echter alleen voor persoonlijk gebruik en niet geschikt voor commerciële doeleinden. Wil je dat toch wel, mail me dan eerst even en dan kunnen we kijken of we er een leuke samenwerking van kunnen maken. Want daar sta ik altijd voor open :). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.