Raamtekening pop-up shop

Raamtekening pop-up shop

Elke stad of dorp heeft er tegenwoordig wel eentje: een pop-up shop. Dat zijn van die winkeltjes waar ik graag even binnen stap want ze hebben vaak unieke items. De meeste verzinnen vaak een creatieve en ook goedkope manier om aan te kondigen dat ze op die plek tijdelijk hun winkeltje hebben. Zo zie je steeds vaker gave raamkunst ontstaan. Ook bij mij kun je terecht voor een mooie raamtekening voor je pop-up shop. Zo maakte ik laatst een te gek sjabloon voor een winkel in Amsterdam (de DIY versie). Ook heb ik zelf een hele pop-up shop op Utrecht Centraal geรฏllustreerd (de ‘ik-ontzorg-jou’ versie). Nieuwsgierig?! Lees gauw verder en zie het super gave resultaat.

Raamtekening Pop-up shop – DIY versie

Zo was Myrthe, eigenaresse van de kleurrijke winkel Amsterdam Selection, op zoek naar een mooie raamversiering. Eentje die paste bij de uitstraling van haar mooie producten: kleurrijke jurkjes, rokken, schoenen en nog veel meer. Ze vond mijn website en mailde mij of ik voor haar pop-up shop een raamtekening wilde maken. Ja graag!

Het proces van het ontwerp

Door het korte tijdsbestek waarop ze de raamtekening wilde maken (binnen 1 week!) stond mijn agenda het niet toe om langs te komen en het zelf te maken. Dus besloot ze om het zelf te doen met behulp van een sjabloon wat ik voor haar zou ontwerpen. Een week lang hadden we intensief contact. Als eerste over de compositie, de tekst en eventuele doodles op het raam. Hierdoor wist ik wat ze mooi vond en kon ik schetsen maken en die haar laten zien. Die vielen meteen in de smaak. Jippie, want het gaf mij de bevestiging dat ik goed naar haar wensen had geluisterd en aanvoelde waar ze naar op zoek was. Door duidelijke feedback, zoals welk lettertype ze mooi vond, wat niet en wat ze anders wilde zien in de compositie, kon ik aanpassingen doen die het gewenste eindresultaat gaven. Uiteraard gaf ik daarbij ook mijn eigen mening: dat lettertype is wel mooi en komt goed & duidelijk over op het raam, dat past daar beter etc. Ik voegde er wat meer details aan toe, zoals een roos doodle in een woord. Die roos sloot aan bij de uitstraling van het merk en was dus herkenbaar voor klanten. En uiteindelijk was daar het definitieve ontwerp. Allebei zeer content met dat eindresultaat.

Uitvoering DIY versie

Myrthe bestelde bij een lokale drukker het sjabloon op exact formaat van haar raam en kan kort daarna er zelf mee aan de slag. Ik gaf haar nog advies voor het gebruiken van de fijnste krijtstiften (wat je hier kan lezen in een blog wat ik eerder schreef) waardoor ze een prachtig eindresultaat kon maken. Ze stuurde mij later nog foto’s waarop stond hoe ze e.e.a. zelf had gemaakt. Dat vond ik zo leuk om te zien. Dit waren ze:

hoe maak je een raamtekening met een sjabloon
Stap 1: plak het sjabloon op de buitenkant van je raam en ga het overtrekken aan de binnenkant van je raam. Met een trap kun je dan overal goed bij ๐Ÿ™‚
hoe maak je een raamtekening met een sjabloon
Stap 2: lekker door tekenen :).
hoe maak je een raamtekening met een sjabloon
En zo ziet het er dan uit als je hard hebt doorgewerkt. Nu nog het sjabloon aan de buitenkant eraf halen en dan…….
hoe maak je een raamtekening met een sjabloon
Het eindresultaat!

hoe maak je een raamtekening met een sjabloon

Wil jij dit nou ook voor je winkel?! Mail me dan voor de mogelijkheden :). Dat kan via mijn contactpagina of via hallo et cecielmaakt.nlย 

Raamtekening Pop-up shop – De ‘ik-ontzorg-jou’ versie

Elk jaar is er de Week Zonder Afval. Organisator Milieu Centraal had dit jaar een unieke pop-up shop midden op Utrecht Centraal, nabij spoor 18/19. Een unieke locatie die een unieke raamversiering nodig had. En daar kwam ik in beeld!

Het proces van het ontwerp

In de weken na de aanvraag was er intensief contact over het ontwerp. Na mijn eerste voorstel volgde er een tweetal correctierondes waarna het ontwerp werd goed gekeurd. Een bijzonder ontwerp, want een groot gedeelte van de illustraties kwam op wel 3,5 meter hoog! Gelukkig was het huren van een steiger DE oplossing om dit mogelijk te maken.

2 vrouwen op een steiger die op het raam tekenen met een krijtstift
Samen met collega Roos staan we op de steiger de bovenste ramen te voorzien van het logo.

Uitvoeringย ‘ik-ontzorg-jou’ versie

Deze klus was groot (mede door de letters / zin aan beide zijden van de winkel) en aangezien het in 1 dag af moest heb ik hulp ingeroepen. Samen met collega illustrator Roos Stello pakte we de krijtstift op en versierde maar liefst 16 gigantische ramen in 1 dag. Een flinke prestatie! Vooral ook doordat we vaak op en af de steiger klommen en het station vol met (haastige) mensen was.

Vrouw aan het tekenen met een krijtstift op het raam
Hier zie je mij aan het werk bij de pop-up shop op Utrecht Centraal Station.

Het resultaat was top! Opdrachtgever blij, ik blij. Bekijk hieronder het filmpje waarop de raamillustraties rondom de hele winkel te zien zijn:

Wil jij dit nou ook voor je winkel?! Mail me dan voor de mogelijkheden :). Dat kan via mijn contactpagina of via hallo et cecielmaakt.nl . 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.