Foto illustratie

Wat geinig! Een foto met illustratie erbij. Ken jij ze ook? Van die foto’s waarin je een getekend figuurtje ziet verschijnen. Nee? Ik laat je er graag kennis mee maken. 

Foto met illustratie

Op Instagram zie je ze wel eens voorbij komen. Die leuke foto’s waarin een getekend figuurtje is verwerkt. Een klein getekend meisje wat aan een bloem aan het ruiken is. Een getekend bijtje dat op een bloem zit. Samen vormen ze een grappige combinatie. Dat wilde ik zelf ook wel eens gaan proberen. Zo bedacht ik een serie foto’s met illustraties. Hierin heb ik mijn eigen figuurtjes plaats laten nemen op mijn favoriete plekjes. Kijk je mee?

Foto illustratie 1: Neem eens een theebad!

dame badderd in een theekop

Wie is er niet gek op: thee! Ik kan er sloten per dag van drinken. Het liefst drink ik de thee met een heerlijk koekje met chocolade (mijn guilty pleasure). Ook ben ik gek op dat ouderwetse thee servies. Als ik een kringloopwinkel binnen kom dan kan ik het niet laten om het servieshoekje even in te duiken op zoek naar nog meer schattige kopjes met roosje, bloemetjes, krulletjes en tierlantijntjes. Mijn kast puilt uit van al dat moois! Ook badderen is mijn favoriet. Onlangs verbouwde we de badkamer en kon ik 4 weken niet badderen: afzien! Al deze favorieten combineerde ik in deze foto illustratie. Het meisje stel ik dus voor :).

Foto illustratie 2: zon, zee & strand

dame op het strand

Elk jaar ga ik met vriendinnen een weekend weg. Even samen genieten, bijkletsen en veel lol maken. Vorig jaar bezocht ik de strandhuisjes in Vlissingen. Jemig wat was dat genieten! Nou ja, de eerste dagen niet want toen regende het alleen maar. Uiteraard hadden we wel de grootste lol. Echter werden we op de laatste dag getrakteerd op een strak blauwe lucht, volop zon en een temperatuur van 20 graden. Die dag zaten we met onze kontjes in deze strandstoelen en genoten van zon, zee strand! Dus dit meisje geniet nog even na in mijn herinnering!

En gewoon omdat het kon, heb ik er ook nog even een jaren 20 uitvoering van gemaakt:

dame op het strand

Foto illustratie 3: cake is always a good idea

taartpunt en meisje aan de vork

Sommige steden hebben verborgen bourgondische pareltjes, die ik graag ontdek en hier deel. Tijdens een weekendtrip ontdekte ik HoneyPie. Zij zijn het vrolijkste en gezelligste theehuis van Middelburg met mega veel keuze in onder andere taartjes. Ze hebben een vitrine waarin ze staan uitgestald en het extra moeilijk maakt om een keuze te maken. Ik ben eigenlijk helemaal geen taart liefhebber maar cheesecake kan ik echt niet laten staan. Vandaar ook deze vrolijke tante die aan een taartvorkje hangt.

Foto illustratie 4: eindelijk lente

Elk jaar kijk ik enorm uit naar de lente. Zo fijn om dat koude en donkere achter me te laten en weer te kunnen genieten van de uitkomende bloemetjes en bijtjes. Mijn buren hebben een prachtige magnolia in de tuin staan en daar kunnen wij van meegenieten. Zodra de eerste bloemen uitkomen is de lente aangebroken en krijg ik altijd weer dat heerlijke voorjaarsgevoel. Eindelijk weer de tijd van ‘lekker in de zon kunnen zitten’ en korte jurkjes dragen, hmmmmmm.

magnolia en meisje wat er in ligt te zonnebaden

En omdat spelen met kleur zo leuk is, heb ik ook hier een leuk filtertje gebruikt.

magnolia

Foto illustratie 5: altijd fijn om nog even kind te kunnen zijn

meisje op schommel

Bijna niet herkenbaar maar dit is het straatje wat mijn zoontje altijd naar school loopt. Als we samen naar school lopen dan kletsen we gezellig wat, maar kijken ook altijd om ons heen of we nog iets moois in de natuur kunnen spotten. Zo luisteren we vaak naar de mooie zanggeluiden van de vogels, zien we vlinders en bijen voorbij vliegen en checken nog even of er mooie bloemen zijn uitgekomen. Zo kwamen we ook deze paardenbloem op een ochtend tegen. Die moest ik vastleggen, want ze hing er zo lekker bij om aan te schommelen. En laat dat nou ook een manier zijn waardoor ik me zo af en toe nog lekker jong kan voelen :).

Vond je het leuk wat je hier zag? Wil je het zelf ook eens proberen? Ik zou het graag zien! Kom me opzoeken op Instagram op Facebook en tag me in jou foto van je foto illustratie. Dan kom ik zeker een kijkje nemen!

Author: Ceciel

Een creatieveling in hart en nieren die niet stil kan zitten en altijd bezig is met ontwerpen, creëren en maken. Een echte Brabantse, bourgondiër op wandelschoenen met in de ene hand een glas wijn en in de andere een tekenpotlood. Wil je nog meer over mij weten, check dan de Over Ceciel pagina :)

2 Replies to “Foto illustratie”

    1. Hoi Philleke,
      Ik kan je niet alles leren. Ik geef wel doodle workshops waarin je leert om te tekenen (deze komen in het najaar weer online). Maar ik geef geen Photoshop workshops. Die kun je vaak bij een volksuniversiteit in jouw omgeving wel volgen. Als je die 2 samen volgt dan kun je ook foto illustraties maken.
      Groetjes Ceciel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.