Doodles tekenen doe je zo!

Doodles tekenen, hoe teken je een doodle, wat zijn doodles, doodling, doodles maken

Doodles tekenen, hoe doe je dat? Wat zijn doodles nou eigenlijk? Wanneer maak je doodles & waarom is doodlingen? Dat laat ik je in dit blog zien!

Doodles tekenen & Doodling, wat is dat nou eigenlijk?

Doodles tekenen, hoe teken je een doodle, wat zijn doodles, doodling, doodles makenDoodle is het Engelse woord voor tekenen en iedereen maakt ze wel eens. Stel je maar eens voor: je zit in een cursus of klaslokaal en de docent is al heel lang eentonig iets aan het uitleggen. Vaak heb je op je tafeltje of schoot een pen en papier om aantekeningen te maken. Tijdens deze (vaak saaie of te lange) monoloog begin je vaak gedachteloos op je papiertje tekeningetjes te maken zoals pijltjes, huisjes, meestal van alles en nog wat in de hoek / kantlijn van je papier. Dat zijn doodles! Die ontstaan wanneer je aandacht ergens anders is (toch nog bij die saaie monoloog) en je gedachteloos op je blok papier of kladje gaat zitten tekenen. Het zijn tekeningen die niet veel van je brein vragen en voorkomen dat je gaat zitten dagdromen en niet meer oplet. Heel nuttig dus!

Ik doodle ook heel erg graag en combineer dat vaak met handlettering, zoals op deze te gekke feestelijke houten wegwijzer:

Houten wegwijzerbord zelf maken, zelf wegwijzer maken, houten wegwijzer, maken wegwijzer , bruiloft zelf maken, wegwijzer hout kopen, ibiza wegwijzer maken, wegwijzer maken online, wegwijzer ibiza stijl, Houten wegwijzers,

Waarom is doodlingen zo leuk en hoe teken je een doodle?

Doodles zijn makkelijk te maken en daarom door iedereen te maken. Leuke bijkomstigheid :). Ze hoeven namelijk niet kaarsrecht te zijn, maar mogen schots, scheef, met een niet zo strakke lijn en noem maar op. Jij maakt een doodle op je eigen manier en dat maakt hem uniek, mooi en leuk!

Hoe teken je dan een doodle? 

Gewoon via een stappenplannetje wat je bijvoorbeeld via Pinterest kan vinden. Ik heb een heel bord vol gepind met deze plannetjes. Dit Pinterest bord heet: ‘How to draw’ (klik op de naam om naar het bord te gaan). Hierop staan meer dan 50 voorbeelden, zoals deze (in de vorm van een filmpje van blok Krokotak die trouwens de leukste DIY’s ontwerpt en maakt).

Dus ik zou zeggen: ‘Doodle all day long’! Als je lekker veel oefent dan kom je steeds verder. Heb gewoon plezier met een potlood en papier!

Zoals bijvoorbeeld deze leuke, die ik maakt van alles wat er in mijn hoofd rond spookte :).

Doodles tekenen, hoe teken je een doodle, wat zijn doodles, doodling, doodles maken

Of deze:

zelf leren tekenen, leren tekenen voor beginners, leren tekenen stap voor stap, leren tekenen in stappen online, leren tekenen in stappen voor beginners, leren tekenen kind

Wil je ook mijn stap voor stap 'hoe teken je een nijlpaard' zien? Ga dan naar mijn blog zelf leren tekenen stap voor stap.

Author: Ceciel

Een creatieveling in hart en nieren die niet stil kan zitten en altijd bezig is met ontwerpen, creëren en maken. Een echte Brabantse, bourgondiër op hardloop schoenen met in de ene hand een glas wijn en in de andere een tekenpotlood. Wil je nog meer over mij weten, check dan de Over Ceciel pagina :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.