#lolmeteenkrijtstift : spiegel berichtjes

Met krijtstift op een spiegel schrijven: spiegel berichtjes

Met krijtstiften kan je heel veel leuke dingen doen. Vandaar dat ik een rubriekje #lolmeteenkrijtstift ben begonnen :). Hierbij geef ik je elke keer een leuke tip om te maken met een krijtstift. Deze keer de spiegel berichtjes of te wel met een krijtstift op een spiegel schrijven

Wat is een spiegel berichtje?

Heel simpel eigenlijk: een leuke tekst of doodle (weet je niet wat dat is, lees het dan in het blogbericht: doodles tekenen doe je zo ) die je zelf maakt op de spiegel van bijvoorbeeld de badkamer, toilet of hal. Je laat het spiegel berichtje achter voor je lief, zoontje of dochter of misschien wel voor jezelf (als soort van oppepper). Het berichtje kan zorgen voor een glimlach op het gezicht wat dan even in de spiegel kijkt. Denk bijvoorbeeld aan deze leuke teksten:

Voor je zoon / dochter: Hey kanjer, zet hem op vandaag met je proefwerk!
Voor je lief: You make me smile, kisses your love
Voor jezelf: Goed gedaan, weer een kilo minder!

Zo kwam ik deze leuke tegen in een kledingwinkel op vakantie in Winterberg:

Met een krijtstift op een spiegel schrijven: spiegel berichtjes
Bol AlgemeenBol Algemeen
Of wat dacht je van deze prachtige:
met een krijtstift op een spiegel schrijven

Oke, deze spiegelberichtjes zijn natuurlijk leuk als je zelf goed kan schrijven met een vaste hand. Ben je er niet zo goed in dan heb ik nog wel een andere tip voor je om ze toch te kunnen maken 🙂

Spiegel berichtjes, met een krijtstift op een spiegel schrijven, zo doe je dat!

Wat heb je nodig: spiegel :), sjabloon voor een tekening, glaspotlood en een krijtstift.

Stap 1 : met krijtstift op een spiegel schrijven – Download een sjabloon voor een raamtekening, zoals b.v. in mijn etsyshop krijtstifttekening. Download de spiegelversie en print deze uit (check of de maat past op je spiegel).

Stap 2 : met krijtstift op een spiegel schrijven – Kleur met het glaspotlood over de lijntjes van je sjabloon.

Stap 3 : met krijtstift op een spiegel schrijven – Draai het papier met sjabloon om en plak die op de spiegel (met de ingekleurde kant).

Bol AlgemeenBol Algemeen

Stap 4 : met krijtstift op een spiegel schrijven –  Nu ga je de print overbrengen op je spiegel. Dat doe je met een pen. Je trekt de lijnen van het sjabloon over en drukt een beetje. Hierdoor komt de stof van het glaspotlood op je spiegel. Als je het sjabloon dan van de spiegel haalt dan zie je de lijnen van je sjabloon al op de spiegel staan.

Stap 5 : met krijtstift op een spiegel schrijven – Het leukste gedeelte met direct resultaat: het overtrekken van het sjabloon met krijtstift! Werk van boven naar beneden en van links naar rechts zodat je niet je pas aangebrachte lijnen zelf uitveegt!

Klaar!! Je hebt nu je eigen spiegelberichtje gemaakt!

1 Reply to “#lolmeteenkrijtstift : spiegel berichtjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.