Creatief met puntenslijpsel

Creatief met puntenslijpsel

Waar afval allemaal niet goed voor kan zijn. Zo ook dat van tekenpotloden. Wat dacht je van creatief met puntenslijpsel. Ja, echt, je kunt er gewoon de leukste tekeningetjes mee maken. Kijk maar eens naar deze leukerds.

Creatief met puntenslijpsel, maar hoe dan?

Creatief met puntenslijpselHeel simpel. Je hebt er alleen wat potloden, een puntenslijper, een wit papiertje en wat inspiratie voor nodig. Het leukste is als je slijpsel van kleurpotloden kan krijgen. Dan kan je nog eens variëren met kleur en figuurtjes. Helaas had ik die zelf niet, want ik had net een nieuw doosje tekenpotloden met verschillende hardheden gekocht om mee te experimenteren. Dus al mijn slijpsels zijn zwart, maar dat mocht de pret niet drukken.

Aangezien ik zelf gek ben op bloemetjes en insecten kwam dit schattige tafereeltje uit mijn fantasie rollen.

Creatief met puntenslijpsel

Uiteraard kun je er natuurlijk nog veel meer leuke variaties op maken. Wat dacht je van deze mooie tango danseressen (van illustrator marta altés):

creatief met puntenslijpselOf deze prachtige bloemetjes van Misawa’s designs ( This Isn’t Happiness )

creatief met puntenslijpsel

En deze prachtige kaartjes van Ruth Jackson:

creatief met puntenslijpsel

Dan heb je toch meteen zin om een potlood te gaan slijpen?!

Author: Ceciel

Een creatieveling in hart en nieren die niet stil kan zitten en altijd bezig is met ontwerpen, creëren en maken. Een echte Brabantse, bourgondiër op wandelschoenen met in de ene hand een glas wijn en in de andere een tekenpotlood. Wil je nog meer over mij weten, check dan de Over Ceciel pagina :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.