Woorden die raken – Beeldtaal

schilderij en tekst

Ken je dat? Dat je geraakt wordt door woorden? Ik heb dat best vaak. Een quote uit een interview, een zin in een verhaal of een gedicht. Ze raken mij: emotioneren, verwarmen of vrolijken mij op. Woorden die raken. Ik laat je graag zien dat woorden ook heel mooi samen gaan met illustraties. Dat ze elkaar versterken. Ze vormen samen beeldtaal.

Beeldtaal met gedichten

Om de zaterdag mag ik genieten van een les portret- en naaktmodeltekenen. Samen met 10 andere creatievelingen staan we achter onze schildersezel te kijken naar een prachtig model. Dat kan een man of vrouw zijn. De ene keer naakt, de andere keer gekleed. De geklede modellen zijn niet zomaar mensen. Ze brengen een verhaal mee. Wie ze als persoon zijn, waar ze vandaag komen of wat hun beroep of hobby is. Zo zijn er vrouwen en mannen in Afrikaanse klederdracht geweest. Kwam er een troubadour spelen, maar ook de Bossche stadscomponist nam zijn vleugel mee en bracht ons prachtige klanken . Kleurrijke portretten. Diegene die mij het meest bij bleef was Doeko L., Stadsdichter van Den Bosch van 2019 t/m 2023. Hij kwam voor ons dichten en ondertussen mochten wij hem portretteren. Dat gaaf de volgende prachtige combinatie van beelden en woorden:

Het gedicht in de illustratie:

IEDEREEN EVENVEEL ONGELIJK

Ik weet nog goed waar
de verwarring begon:
aan de andere kant
van het station

Aan welke kant
je ook gaat staan…
het ligt altijd
ergens anders aan

Doeko L.
Stadsdichter Den Bosch 2022

Beeldtaal van jouw verhaal?

Misschien wist je het al maar ik maak beeldtaal dat past bij jouw verhaal. Heb je plannen om de woonkamer, kinderkamer of je kantoor te voorzien van een muurtekening? Zo’n toffe eyecatcher in je interieur of bedrijf die opvallend, maar ook stijlvol is. Of ben je op zoek naar een illustratie die speciaal voor jou of je bedrijf is gemaakt? Bij Ceciel Maakt ben je aan het juiste adres. Beeldtaal is mijn vakgebied. Interesse? Neem dan gerust contact met mij op en stuur een mailtje naar hallo (at) cecielmaakt.nl . Wil je eerst mee van mijn werk zien? Check dan via deze link mijn portfolio pagina.

 

Author: Ceciel

Een creatieveling in hart en nieren die niet stil kan zitten en altijd bezig is met ontwerpen, creëren en maken. Een echte Brabantse, bourgondiër op wandelschoenen met in de ene hand een glas wijn en in de andere een tekenpotlood. Wil je nog meer over mij weten, check dan de Over Ceciel pagina :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.