Juffendag printable – kado voor juffendag

Juffendag printable, juffendag kaart

Juffendag: de feestdag van de juffen op de basisschool. Elk jaar gaan we weer aan de slag om dan iets leuks voor de juf te maken. Dit jaar werd het een juffendag printable (invulblad voor een herinneringen boekje van de hele klas en kaartje). Ik deel deze graag met jullie, zodat je hem ook kan gebruiken voor jouw juf.

Juffendag, wat is het eigenlijk?

Veel leerkrachten vieren hun verjaardag niet op de dag zelf maar op een speciale meesters- of juffendag. Ze maken van die dag een groot feest. Op de school van mijn zoontje wordt er zelfs voor de groepen 1 en 2 een heel toneelstuk door de juffen opgevoerd. Daarna volgen er vaak spelletjes in de klas of gymzaal. Vanaf groep 3 gebeurt dat niet meer en is er een kleiner feestje. Dan worden er in de klas spelletjes gespeeld en is er vaak wat lekkers voor iedereen. Op die dag mogen de kinderen de juf ook een kado geven. Nu verzorgen de klassenmoeders vaak dat kado en het is meestal een zelf gemaakte knutsel. Dat is toch het allerleukste, dat de kids dan zelf iets hebben gemaakt, speciaal voor de juf. Dus dat doen we dit jaar ook weer.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Juffendag bij ons op school

Dit jaar ben ik ‘duo’ klassenmoeder (ik mag dit samen met een andere moeder doen) in groep 4 en mag ik dus ook het juffendag kado verzorgen. Zelf ben ik gek op handgeschreven briefjes van mijn zoontje. Zeker nu de schrijfstijl nog zo kinderlijk is (schots & scheef, in verschillende groten en met allerlei ‘verschrijvingen’). Ook kan ik enorm genieten van de fantasie en oprechtheid van kinderen. Al deze 3 eigenschappen heb ik samengevoegd in deze DIY voor de juf: een aandenken boekje. Het is een bedankje op een A4tje waarop de kinderen zelf een 3 tal vragen in kunnen vullen:

  1. Mijn leukste herinnering aan dit schooljaar…..
  2. U heeft mij geleerd over……
  3. Favoriete uitspraak van mijn Juf…..

Je krijgt dan vaak de meeste hilarische of lieve antwoorden. In ieder geval iets waar je een glimlach van op je gezicht krijgt en ook een blijvende herinnering zal zijn. Ten slotte kan er onderaan het A4tje nog een tekening gemaakt worden. Dat kan van zichzelf zijn of iets anders. Het mag ook een foto zijn.

Mijn ventje maakte het volgende:

Juffendag printable

De rest van de kids leverde ook hun vellen aan en dat bundelde we samen tot een herinner boekje. De inhoud kan ik helaas niet laten zien aangezien ik de privacy van de rest van de klas wil respecteren.

Hieronder wel wat tips voor het pimpen ๐Ÿ™‚ zoals deze toffe stiften die ook zonder dop lang meegaan. Of dit mega grote stickerpakket

Op zoek naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf? Koop dan het InspiratieDoeBoek 2. Het is een zelfzorg boek dat je koopt als je verlangt naar meer balans in jezelf. Maar liefst 100 blz. vol met inspiratie, inzichten, tips, illustraties & een doe-gedeelte. Wil je meer zien en lezen van dit boek? Klik op de onderstaande afbeelding om naar mijn de webshop te gaan:boek met vrouw op bankje

Juffendag printable

juffendag printable, juffendagย ideeรซn,ย juffendagย kado, juffendag kado knutselen,ย juffendagย organiseren,ย juffendagย activiteiten,ย ย juffendagย kado kopen,ย ย gezamenlijk kadoย juffendag,ย kado verjaardag juf

Via deze link kun je de juffendag printable gratis* downloaden:

Juffendag printable blog Ceciel Maakt

De PDF opent in een tabblad. Sla deze op op je computer. Open hem dan in PDF creator (via deze link gratis te downloaden) en print dan pas uit op A4. Dan weet je zeker dat je de juiste verhoudingen hebt en ook een mooi eindresultaat krijgt. De juffendag printable is het mooiste als je hem in zwart-wit print en op wat dikker papier.

Meesterdag Printable

Wat kwamen er leuke reacties op dit blogbericht! Ook kwamen er veel verzoekjes binnen of ik ook een meesterdag printable wilde maken. Dat kon ik natuurlijk niet negeren. Dus hier is hij dan: whoop, whoop ๐Ÿ™‚

een printable voor meesterdag

Via deze link kun je de meesterdag printable gratis* downloaden:

Meesterdag printable blog Ceciel Maakt

De PDF opent in een tabblad. Sla deze op op je computer. Open hem dan in PDF creator (via deze link gratis te downloaden) en print dan pas uit op A4. Dan weet je zeker dat je de juiste verhoudingen hebt en ook een mooi eindresultaat krijgt. De meesterdag printable is het mooiste als je hem in zwart-wit print en op wat dikker papier.

Uiteraard kwam er bij deze DIY ook nog een plantje voor in de tuin. En bij een plantje hoort een kaartje: een juffendag kaartje. Deze handletterde ikzelf:

Juffendag printable, juffendag kaart Juffendag printable, juffendag kaart

Ook deze mag je van mij gratis downloaden via deze link:ย juffendag kaartjes

Vind je mijn printables leuk? Ik maak er regelmatig wel een paar. Check dus mijn freebie blogs om ze allemaal te ontdekken (en thuis te printen).

*Weetje: Deel je mijn gratis printable op je eigen blog (te gek!) dan graag wel de link gebruiken naar deze pagina enย niet de directe link naar de download. Dat is wel zo fair. Pin je op de printable op een Pinterest bord: graag ook dan pinnen vanaf mijn pagina en niet die van de posters. Al mijn freebies zijn helemaal voor niets te downloaden, echter alleen voor persoonlijk gebruik en niet geschikt voor commerciรซle doeleinden. Wil je dat toch wel,ย mail me dan eerst evenย en dan kunnen we kijken of we er een leuke samenwerking van kunnen maken. Want daar sta ik altijd voor open :).ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.