Instaswap wat is dat?

instaswap - gratis raamtekening kado

Instaswap dat is de hype onder Instagrammers. Maar wat is een instaswap eigenlijk? Waarom zou je er aan mee doen en als ik dat wil. Waar kan ik me dan eigenlijk aanmelden? Laat ik nou alle antwoorden hebben en ook nog eens jou eerste cadeau voor je swapmaatje kunnen geven!

Instaswap ???????

‘Insta’ is de afkorting van Instagram. Via dat social netwerk worden ze georganiseerd. ‘Swap’ betekend ruilen of wisselen. Het is de bedoeling dat je een verrassingspakketje samenstelt voor een ander, maar dat je er ook eentje ontvangt. De uitwisseling. Van te voren weet je niet van wie je iets krijgt, het is een geheim en dat maakt het extra spannend en leuk. Het lijkt veel op lootjes trekken maar dan op Instagram en met onbekenden die dezelfde passie delen: swappen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Instaswap pakket, wat zit er in?

Dat mag je helemaal zelf bepalen. Het belangrijkste is dat het pakket een feestje dient te zijn voor de ontvanger. Een swap is vaak gebaseerd op een thema, zoals bijvoorbeeld de lente. Jouw swappakket zal dus geheel in dat thema uitgerust zijn. Je zoekt hiervoor bijpassende kadootjes  en kan er zelf leuke DIY’s bij maken. De voorpret van het samenstellen en maken is erg leuk. Maar hoe weet je dan wat jouw swapmaatje dan leuk vindt? Door haar instagram feed goed te bekijken. Vaak kan er ook speciaal een moodboard geplaatst zijn voor de swap. Hierin staat dan specifiek jouw zijn of haar smaak weergeven. Uiteraard is het moodboard geen verlanglijstje, maar een inspiratie bron om iets moois samen te stellen of zelf te maken! Hieronder zie je een voorbeeld van 1 van mijn moodboarden:

Wanneer je alles verzameld hebt dan begint het inpakken van het swappakket. Je probeert daarbij de cadeaus zo creatief en mooi mogelijk te verpakken. Dat kan met vrolijk inpakpapier, versierd met allerlei lintjes, veertjes, handlettering, je kan het zo mooi en gek maken als je zelf wilt. Zelfs de binnen- en buitenkant van het pakket doet mee! Je kan via een ‘sneak preview’ foto’s van je creativiteit delen met je volgers op je eigen instagram feed, zodat anderen zien dat je mee doet met de swap. Vele swappers doen dat om de voorpret nog leuker te maken. Het belangrijkste is daarbij wel dat je niet verklapt voor wie de swap is!

Hieronder een voorbeeld van een swap die ik met kerst ontving. Prachtig ingepakt:

Instaswap foundation, alle swappers van de Springedition 2018 krijgen van mij een cadeau!

De grootst, georganiseerde swap die landelijk wordt gehouden is die van de Instaswap foundation. Sinds 2012 bestaan ze al en doen dat nog steeds met veel liefde. Daarbij steunen zijn bij elke editie en groep mensen in onze maatschappij die die steun en/of aandacht goed kunnen gebruiken. Er wordt, samen met sponsoren, geld gedoneerd. Dit jaar is het lopen voor lyme. Je kan er meer over lezen in hun eigen blog. Aanmelden voor de Springedition 2018 kan je nog doen via deze link.

Nu wil ik ook graag een bijdrage leveren. Van mij krijgen alle deelnemende swappers alvast een cadeau voor in jullie swappakket, namelijk een gratis download voor een sjabloon van een lente raamtekening. Dit is hij:

raamtekening lente

En via deze link kan je hem gratis downloaden in een A4 en 4xA4 formaat:

Krijtstifttekening Hello Flowers_normaal en spiegel_ A4formaat

Krijtstifttekening Hello Flowers_normaal en spiegel_ 4 x A4 formaat

Wil je weten hoe je een raamtekening zelf kan maken, check dan dit filmpje:

Veel plezier ervan en als je hem kado geeft of zelf plaatst op je raam dan zie ik graag het op instagram. Tag me via Ceciel Maakt of gebruik de hashtag #swapraamtekening dan kan ik met jullie meegenieten!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Author: Ceciel

Een creatieveling in hart en nieren die niet stil kan zitten en altijd bezig is met ontwerpen, creëren en maken. Een echte Brabantse, bourgondiër op wandelschoenen met in de ene hand een glas wijn en in de andere een tekenpotlood. Wil je nog meer over mij weten, check dan de Over Ceciel pagina :)

4 Replies to “Instaswap wat is dat?”

  1. dankjewel voor je leuke blogpost Ceciel! en natuurlijk supertof dat je alle swappers een cadeautje geeft!

    groet
    Lynda namens Instaswap foundation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.