Ouderwets DIY vakantie plakboek

DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën

Hey creatieveling, leuk dat je er bent! Ook zo’n zin om weer eens een ‘ouderwets’ DIY vakantie plakboek te maken. In dit blog geef ik je allerlei tips om meteen van start te kunnen gaan.

DIY vakantie plakboek

DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën

Vroeger maakte mijn moeder altijd een DIY vakantie plakboek. Hierin zaten uiteraard de foto’s van de vakantie maar ook allerlei kleine herinneringen. Zoals de toegangskaartjes van een park of een rekening van een leuk restaurantje. Dat maakt het plakboek extra sfeervol. Overal waren kleine stukjes tekst bijgeschreven om de herinnering nog levendiger te houden. Wat koester ik die boeken nog. Dat wilde ik ook voor mezelf gaan maken. Echter wat is dat een werk om dat na de vakantie te doen en vaak heb je er geen zin en tijd meer voor. Dus ik ging dat anders doen! Ik zou het plakboek tijdens mijn vakantie maken en wel samen met mijn zoontje. Zo hadden we een gezamenlijk project om samen plezier aan te beleven.

Wat heb je nodig voor je DIY vakantie plakboek

DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeënToch wel wat dingetjes.
 • Om te beginnen een te gekke camera die meteen print. Een investering die zeker de moeite waar is en die je ook nog bij andere gelegenheden kan gebruiken.
 • . een blanco plakboek waarvan ik de kaft zelf kon versieren.
 • Stiften, pennen, washi tape had ik al, maar zijn uiteraard ook bij Hema, boekhandel of Action te koop.

Aan de slag met je DIY vakantie plakboek

Maak hem tijdens je vakantie! Ja echt. Het lijkt veel tijd in beslag te nemen maar dat valt echt wel mee. Besteed er ongeveer 15 / 30 minuten per dag aan en dan heb je 1 dag / bladzijde gevuld. Ik deed dat samen met mijn zoontje zodat we ‘quality time’ samen hadden (en ook een rust momentje tussen al dat gebadder in het zwembad of een drukke dag naar een leuk plaatsje).
Wat deden we dan:
1) Maak een foto van het onderwerp van die dag. Dat kan op de dag zelf en later plak je die dan in je DIY vakantieplakboek.
2) Neem een momentje om de bladzijde van die dag te maken. Bedenk wat je om de foto heen wilt maken. Kijk eens naar dit voorbeeld:
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën
Bol AlgemeenBol Algemeen
Hierbij hebben we de nacht diertjes van de camping als thema gekozen. Wij hebben bewust gekozen voor dingetjes die je eigenlijk vergeet van je vakantie. Foto’s van je tent, de speeltuin en de omgeving heb je altijd. Maar die kleine dingetjes, zoals diertjes vergeet je al snel. Licht ze uit en zet er een stukje tekst bij:
3) Teken en schrijf dan de bladzijde vol. De ene dag maak je samen de foto en versier je de bladzijde zelf. De andere dag teken je samen, zoals je kan zien op deze bladzijden uit ons foto plakboek. Hierbij heeft mijn kleine ventje zelf de glijbaan getekend :).
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën
Dat maakt het een gevarieerd plakboek van jullie samen. Hieronder nog wat gezellige bladzijden als inspiratie:
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën
Tip 1: Maak als eind bladzijde van je vakantie plakboek de thuisreis naar huis. Vaak heb je een reisdag met veel uurtjes die je door 'moet' komen en dan kun je die net zo goed creatief besteden :).

Tip 2: Wil je inspiratie voor tekeningen?! Check dan mijn blog over doodles tekenen doe je zo.

Tip 3: Geen zin om zelf te tekenen maar wel leuk om een kant-en-klare vakantiedagboek printable in te vullen?! Check dan mijn blog vakantiedagboek printable.
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën

Bol AlgemeenBol Algemeen

 

28 Replies to “Ouderwets DIY vakantie plakboek”

 1. Wat een leuk idee om al op vakantie aan de slag te gaan, ik heb nog veel van dit soort projectjes liggen, to do.
  Met de tips uit dit boek gaat het vast lukken.

 2. Heel leuk, zo’n activiteit tijdens de vakantie. Eens kijken of wij dat dit jaar kunnen starten. Want, terugbladeren door de vakantie heeft toch wel iets bijzonders. Veel hopplezier.

 3. Ooh! Dit deden wij vroeger ook inderdaad.. Zo veel herinneringen, wel waren wij altijd al op vakantie zelf aan de slag. Samen knutselen, tekenen en schrijven. Wat een leuke winactie ook, ik gun hem iemand anders 🙂 Bedankt voor het mee doen aan de Crea-Hop!

 4. Wat is dat leuk!! Ik zou graag de vakantieavonturen van onze tweeling Lucas en Eva vast gaan leggen zoals kamperen en naar zee 😀
  Facebook: Linda Raaijmakers
  Instagram: @lindaenbjorn

 5. Hallo Ceciel,
  Wat een leuke blog hop! Ik kende je blog nog niet, maar ik ben nu al fan! Je staat vanaf nu in mijn lijstje! 🙂

  Ik doe gráág mee aan de winactie, voor mezelf maar ook voor onze pleegzoon. Zelf ben ik al van kinds af aan gek op tekenen, maar met de jaren ben ik steeds minder gaan tekenen. Onze pleegzoon is ook enorm creatief, maar is bang dat hij het allemaal niet kan… Het lijkt me superleuk om met hem samen het boek door te werken, samen leuke dingen tekenen en dan straks op zomervakantie samen een vakantieplakboek maken!

  We gaan naar Frankrijk, voor het eerst in een tent! Dus het wordt een kampeervakantieplakboek! Ik zie al paginas voor me met glimwormpjes, kampvuren, bbqs en campingkinderen verzameld in één tent tijdens de regenbui die je ook altijd hebt op vakantie!

  Ik ga duimen, zou superleuk zijn! 😀

  Fijne zomer!!!

 6. Oh, wat leuk gedaan! Die met de baguette vind ik super! Ik doe graag mee met je winactie. Deze zomer ga ik verschillende Vlaamse steden bezoeken; vakantie in eigen land zeg maar. En inspiratie voor tekenen is altijd welkom.

 7. Wat leuk dat ik je leer kennen via deze bloghop! Ik doe graag mee met je winactie, tekenen kan ik niet maar zou ik het wel graag willen leren, en dit boek lijkt mij erg leuk om daar mee te oefenen.

 8. Oh geweldig die tekeningen die je maakt! Handlettering spreekt me echt aan en ben ook al tijden lid van verschillende fb groepen erover, maar het is er nog steeds niet van gekomen om er zelf echt aan te beginnen. Zien hoe het eindresultaat kan worden is wel een goede motivatie wat dat betreft!

 9. Ik ga deze vakantie voor de vierde keer met dochterlief (8 jaar) een vakantiedagboek maken. Zo leuk dat ze nu steeds meer zelf kan doen en wat zou het gaaf zijn om tekeningen te leren maken!
  Tot nu toe had ik blaadjes met vakjes waar ze (of ik) vanalles in kon vullen, met ruimte voor een plaatje. Jouw versie is ook gaaf zeg!

 10. Geweldig idee om de foto’s al op vakantie in te plakken. Een heleboel kleine maar leuke herinneringen ben je soms al kwijt bij je thuiskomst. Fijn dat ik je via deze bloghop heb leren kennen.

 11. Heel typisch dat mijn moeder gisteren nog zei dat ik het op vakantie moest doen….ik zou heeeeel graag juist mijn zoon erbij betrekken……top ! Thanks

 12. Wat een ontzettende leuke winactie! Ik doe heel graag mee zodat ik samen met mijn meisjes op onze vakantie in Frankrijk alvast kan beginnen om een boek vol fijne herinneringen te maken. Alleen al het maken is natuurlijk al een mooie herinnering. 😉

 13. Ik loot graag mee. Tekenen is iets wat ik lastig vind. Ons plakboek zal vooral bestaan uit mooie herinneringen aan kleine uitstapjes. Speeltuin, dierentuin of zwembad

 14. Ik zou dit graag willen winnen voor mijn dochter. Voor haar leeftijd kan zij ontzettend goed tekenen en is zij enorm creatief. Alleen wilt zij graag beter leren tekenen en aangezien ik teken als een kind van 3 ben ik niet de juiste persoon om haar te helpen
  Met dit boek kan zij dan een mooi vakantieboek maken want wij gaan dit jaar naar Zuid-Frankrijk

 15. Wat Gaaf! Ik maakte vroeger altijd van dit soort plakboeken (als kind al) na het fotorolletje tijdperk ben ik daar mee gestopt. Ik kan aardig tekenen, tekenles zou ik dus eigenlijk niet nodig hebben. Maar ik heb toch wel oren naar dit boek. Het is een ondergeschoven hobby waar ik weer mee wil doen.

 16. oh geinig en dat heb ik wel nodig, leren tekenen. mn kleuter is creatiever dan ik dus ik wil er wel meer mee gaan doen.
  dus.. ik doe graag mee om van deze zomer een leuk boek te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.