Vakantie Crea hop – ouderwets DIY vakantie plakboek

DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën

Hey creatieveling, leuk dat je er bent! Dit is jou volgende ‘crea-hop-blog’! Samen met 16 andere creatievelingen hoppen we vandaag van blog naar blog en ontdek je allerlei leuke creatieve blogs met als thema vakantie! Wil je graag nog lezen wat de ‘crea-blog-hop’ precies is, dan kan dat hieronder. Daarna lees je wat meer over mij, voor alle nieuwe lezers :). Heb je in allebei geen zin 😉 en wil je gelijk door naar de DIY of de winactie. Scroll lekker door naar beneden voor mijn tips voor een ‘ouderwets’ DIY vakantie plakboek en daaronder de winactie.

Crea blog hop?

Ik zie je denken, wat is dat? Eigenlijk gewoon een ouderwetse kettingbrief maar dan moderner en veel leuker. Een aantal creatieve bloggers hebben samen afgesproken om over hetzelfde thema te bloggen, op dezelfde dag. Er is ook afgesproken om naar elkaar te verwijzen, zodat jij zo elk blog kan lezen / volgen. Dat doen we door in elk blog aan te geven wie er voor jou en na jou een blog heeft geschreven. Zo ‘hop’ je van het ene leuke blog naar het andere.

Leuke bijkomstigheid van de crea blog hop: je kan bij elk blog wat winnen! Je maakt die dag dus super veel kans, dus ik zou zeggen: 'wie niet waagt..... Succes!

Via het blog ‘plus een beetje’ kwam je op mijn blog terecht. Marije schrijft elke dag een blogpost over gezonde en de leuke dingen van het leven zoals beauty, fashion en lifestyle. Tevens geeft ze jou een kijkje in haar leven & haar ‘road to size happy’. Ze maakte voor deze bloghop een travel art journal. Tof dat je bij haar ook de travel art journal kit kon winnen.

Ceciel Maakt?

Welkom op Ceciel Maakt. Mijn creatieve bedrijf voor (blog) tekst & workshops handlettering & ontwerpen (o.a. raamtekeningen). Niet alleen maar een creatief bedrijf maar ook een bijpassend crea blog. Geschreven door Ceciel (dat had je vast al geraden).

Ceciel MaaktIk verblijd graag mijn omgeving met mijn creaties en illustraties. Ik laat je graag zien wat voor leuks er allemaal te ontdekken is in de wereld van pen, potlood, penseel, papier, illustraties en grafische beeldvorming. In mijn blogs laat ik je stap voor stap zien hoe jij het thuis ook kan maken. Voorbeelden van mijn blogs zijn bijvoorbeeld: ‘lol met een krijtstift‘ waarbij ik je tips geef over de beste krijtstiften en woondecoratie ideetjes.

Doe mee met mijn DIY-projecten of laat je inspireren. Het is namelijke hartstikke leuk om je eigen dingen te maken. Je kan mijn blog als een “Doe het zelf” site zien. Regelmatig zullen er nieuwe berichten verschijnen. Dus wil jij ook creatief bezig zijn? Dat kan, ik laat stap voor stap zien wat ik doe en laat je ook kennis maken met andere creatievelingen om nog meer moois te ontdekken. En vergeet niet, ik ben een GN’er (Gewone Nederlander). Dus als ik het kan creëren dan kan jij het ook!

Gek op printables? Check dan mijn etyshop met de grappigste, liefste en leukste prints voor in de kinderkamer van mijn Wally illustraties:DIY vakantie plakboek

DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën

Vroeger maakte mijn moeder altijd een DIY vakantie plakboek. Hierin zaten uiteraard de foto’s van de vakantie maar ook allerlei kleine herinneringen. Zoals de toegangskaartjes van een park of een rekening van een leuk restaurantje. Dat maakt het plakboek extra sfeervol. Overal waren kleine stukjes tekst bijgeschreven om de herinnering nog levendiger te houden. Wat koester ik die boeken nog. Dat wilde ik ook voor mezelf gaan maken. Echter wat is dat een werk om dat na de vakantie te doen en vaak heb je er geen zin en tijd meer voor. Dus ik ging dat anders doen! Ik zou het plakboek tijdens mijn vakantie maken en wel samen met mijn zoontje. Zo hadden we een gezamenlijk project om samen plezier aan te beleven.

Wat heb je nodig voor je DIY vakantie plakboek

DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeënBij meerdere winkels. Echter ben ik fan van de Hema en daar ging ik dan ook naar toe voor: een instax fotocamera en bijbehorend filmrolletje. Een investering die zeker de moeite waar is en die je ook nog bij andere gelegenheden kan gebruiken. Daarnaast kocht ik ook een blanco plakboek* waarvan ik de kaft zelf kon versieren. Stiften, pennen, washi tape had ik al, maar zijn uiteraard ook bij Hema, boekhandel of Action te koop.
* Ook kun je de schetsboeken van Winsor & Newton heel goed gebruiken voor dit leuke vakantie plakboek. Lekker dik papier en fijn met een spiraal. Te koop bij bv:

Aan de slag met je DIY vakantie plakboek

Maak hem tijdens je vakantie! Ja echt. Het lijkt veel tijd in beslag te nemen maar dat valt echt wel mee. Besteed er ongeveer 15 / 30 minuten per dag aan en dan heb je 1 dag / bladzijde gevuld. Ik deed dat samen met mijn zoontje zodat we ‘quality time’ samen hadden (en ook een rust momentje tussen al dat gebadder in het zwembad of een drukke dag naar een leuk plaatsje).
Wat deden we dan:
1) Maak een foto van het onderwerp van die dag. Dat kan op de dag zelf en later plak je die dan in je DIY vakantieplakboek.
2) Neem een momentje om de bladzijde van die dag te maken. Bedenk wat je om de foto heen wilt maken. Kijk eens naar dit voorbeeld:
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën
Hierbij hebben we de nacht diertjes van de camping als thema gekozen. Wij hebben bewust gekozen voor dingetjes die je eigenlijk vergeet van je vakantie. Foto’s van je tent, de speeltuin en de omgeving heb je altijd. Maar die kleine dingetjes, zoals diertjes vergeet je al snel. Licht ze uit en zet er een stukje tekst bij:
3) Teken en schrijf dan de bladzijde vol. De ene dag maak je samen de foto en versier je de bladzijde zelf. De andere dag teken je samen, zoals je kan zien op deze bladzijden uit ons foto plakboek. Hierbij heeft mijn kleine ventje zelf de glijbaan getekend :).
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën
Dat maakt het een gevarieerd plakboek van jullie samen. Hieronder nog wat gezellige bladzijden als inspiratie:
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën
Tip: Maak als eind bladzijde van je vakantie plakboek de thuisreis naar huis. Vaak heb je een reisdag met veel uurtjes die je door 'moet' komen en dan kun je die net zo goed creatief besteden :).
DIY vakantie plakboek, creatief fotoboek knutselen, plakboek voor foto's, plakboek maken, ouderwets foto's inplakken, fotoboek scrappen, diy fotoboek, ideeën fotoboek plakken, plakboek maken ideeën

Winactie: oefen vakantie tekenboek voor je DIY vakantie plakboek

Iedereen kan tekenen, al is het niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom geef ik een ‘ik kan tekenen’ vakantieboek weg. Gemaakt door Mieke Jenneskens van Studio Stift. In dit boek teken je stap voor stap typische mensen, voorwerpen en voedsel uit de landen Frankrijk, Engeland, Nederland en Italië. Super leuk dus om te gebruiken voor je DIY vakantie plakboek.

Bron: Vakantie tekenboek van Studio Stift

Wat vraag ik je hiervoor te doen:

 • Laat een berichtje onderaan dit bericht achter dat je wilt winnen. Daarbij lees ik graag waarover jij je DIY vakantie plakboek zou willen maken deze zomer.
 • Geen moetje, maar wel leuk als je mijn Facebook pagina of Instagram account gaat volgen.

De winactie duurt tot en met 27 juni en de winnaar krijgt van mij een mailtje. DE WINACTIE IS GESLOTEN EN GEWONNEN DOOR ANKE: PROFICIAT!

Bij deelname aan mijn winactie ga je automatisch akkoord met mijn algemene voorwaarden.

Hop, hop naar het volgende blog

Natascha verteld jou graag op haar blog ‘Mijn mama momenten‘ over haar DIY: een auto-organizer waar je speelgoed of luierzaken in kunt stoppen. Deze hang je aan de autostoel. Ook kun je hem simpel opvouwen en meenemen in de tas. Super handig dus voor op vakantie! Bij haar kan je hem ook winnen! Dus neem gauw een kijkje.

Veel hop plezier nog!

28 Replies to “Vakantie Crea hop – ouderwets DIY vakantie plakboek”

 1. Wat een leuk idee om al op vakantie aan de slag te gaan, ik heb nog veel van dit soort projectjes liggen, to do.
  Met de tips uit dit boek gaat het vast lukken.

 2. Heel leuk, zo’n activiteit tijdens de vakantie. Eens kijken of wij dat dit jaar kunnen starten. Want, terugbladeren door de vakantie heeft toch wel iets bijzonders. Veel hopplezier.

 3. Ooh! Dit deden wij vroeger ook inderdaad.. Zo veel herinneringen, wel waren wij altijd al op vakantie zelf aan de slag. Samen knutselen, tekenen en schrijven. Wat een leuke winactie ook, ik gun hem iemand anders 🙂 Bedankt voor het mee doen aan de Crea-Hop!

 4. Wat is dat leuk!! Ik zou graag de vakantieavonturen van onze tweeling Lucas en Eva vast gaan leggen zoals kamperen en naar zee 😀
  Facebook: Linda Raaijmakers
  Instagram: @lindaenbjorn

 5. Hallo Ceciel,
  Wat een leuke blog hop! Ik kende je blog nog niet, maar ik ben nu al fan! Je staat vanaf nu in mijn lijstje! 🙂

  Ik doe gráág mee aan de winactie, voor mezelf maar ook voor onze pleegzoon. Zelf ben ik al van kinds af aan gek op tekenen, maar met de jaren ben ik steeds minder gaan tekenen. Onze pleegzoon is ook enorm creatief, maar is bang dat hij het allemaal niet kan… Het lijkt me superleuk om met hem samen het boek door te werken, samen leuke dingen tekenen en dan straks op zomervakantie samen een vakantieplakboek maken!

  We gaan naar Frankrijk, voor het eerst in een tent! Dus het wordt een kampeervakantieplakboek! Ik zie al paginas voor me met glimwormpjes, kampvuren, bbqs en campingkinderen verzameld in één tent tijdens de regenbui die je ook altijd hebt op vakantie!

  Ik ga duimen, zou superleuk zijn! 😀

  Fijne zomer!!!

 6. Oh, wat leuk gedaan! Die met de baguette vind ik super! Ik doe graag mee met je winactie. Deze zomer ga ik verschillende Vlaamse steden bezoeken; vakantie in eigen land zeg maar. En inspiratie voor tekenen is altijd welkom.

 7. Wat leuk dat ik je leer kennen via deze bloghop! Ik doe graag mee met je winactie, tekenen kan ik niet maar zou ik het wel graag willen leren, en dit boek lijkt mij erg leuk om daar mee te oefenen.

 8. Oh geweldig die tekeningen die je maakt! Handlettering spreekt me echt aan en ben ook al tijden lid van verschillende fb groepen erover, maar het is er nog steeds niet van gekomen om er zelf echt aan te beginnen. Zien hoe het eindresultaat kan worden is wel een goede motivatie wat dat betreft!

 9. Ik ga deze vakantie voor de vierde keer met dochterlief (8 jaar) een vakantiedagboek maken. Zo leuk dat ze nu steeds meer zelf kan doen en wat zou het gaaf zijn om tekeningen te leren maken!
  Tot nu toe had ik blaadjes met vakjes waar ze (of ik) vanalles in kon vullen, met ruimte voor een plaatje. Jouw versie is ook gaaf zeg!

 10. Geweldig idee om de foto’s al op vakantie in te plakken. Een heleboel kleine maar leuke herinneringen ben je soms al kwijt bij je thuiskomst. Fijn dat ik je via deze bloghop heb leren kennen.

 11. Wat een ontzettende leuke winactie! Ik doe heel graag mee zodat ik samen met mijn meisjes op onze vakantie in Frankrijk alvast kan beginnen om een boek vol fijne herinneringen te maken. Alleen al het maken is natuurlijk al een mooie herinnering. 😉

 12. Ik loot graag mee. Tekenen is iets wat ik lastig vind. Ons plakboek zal vooral bestaan uit mooie herinneringen aan kleine uitstapjes. Speeltuin, dierentuin of zwembad

 13. Ik zou dit graag willen winnen voor mijn dochter. Voor haar leeftijd kan zij ontzettend goed tekenen en is zij enorm creatief. Alleen wilt zij graag beter leren tekenen en aangezien ik teken als een kind van 3 ben ik niet de juiste persoon om haar te helpen
  Met dit boek kan zij dan een mooi vakantieboek maken want wij gaan dit jaar naar Zuid-Frankrijk

 14. Wat Gaaf! Ik maakte vroeger altijd van dit soort plakboeken (als kind al) na het fotorolletje tijdperk ben ik daar mee gestopt. Ik kan aardig tekenen, tekenles zou ik dus eigenlijk niet nodig hebben. Maar ik heb toch wel oren naar dit boek. Het is een ondergeschoven hobby waar ik weer mee wil doen.

 15. oh geinig en dat heb ik wel nodig, leren tekenen. mn kleuter is creatiever dan ik dus ik wil er wel meer mee gaan doen.
  dus.. ik doe graag mee om van deze zomer een leuk boek te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.