Workshops Ceciel Maakt

workshop handlettering,creatief handletteren en meer,, creatieve workshop den bosch, cursus lettering, handgeschreven letters, handletter workshop

Op zoek naar een creatieve handletter workshop Den Bosch / Rosmalen en omgeving? Dan zit je bij Workshops van Ceciel Maakt goed. Je kan bij mij terecht voor een workshop handlettering (op papier, hout, krijtbord of steen) en zelfs deze nog combineren met een te gekke raamtekening. Nieuwsgierig? Check deze pagina.

Workshop handletteren

Ook meegesleurd in de handlettering hype? Wil jij het ook leren maar weet je niet hoe je moet beginnen? Kom dan naar mijn creatieve handletter workshop. Ik leer je de basis van het handletteren op een ontspannen en gezellige manier. Geen druk, wel veel lol en met een prachtig eindresultaat. Jij zal versteld van jezelf staan! Nu al zin om te komen. Check mijn workshop agenda voor alle data en locaties!

Wat gaan we precies doen tijdens een basis workshop handletteren?

We beginnen met een aantal oefeningen. Zo krijg je gevoel bij een aantal basis technieken van handlettering. Daarnaast laat ik je zien dat het maken van een compositie erg belangrijk is voor je basis. Hierna volgt het echte werk: je gaat aan de slag met je eigen tekst zodat je aan het einde van de workshop met je eigen gehandletterde poster naar huis gaat.

Wat kost een workshop handletteren?

Je kunt kiezen uit 3 smaken 🙂 :

Smaak 1* :  Handlettering basic. Een te gekke workshop van 2 uur waarin je de basis van handletteren leert.

  • Wat krijg je: een A4 poster waarop jij je gehandletterde quote mee naar huis neemt, gebruik van mijn werkmaterialen (papier, potlood, gum en zwarte pen) en mijn persoonlijke begeleiding en inspiratie tijdens de workshop!
  • Kosten € 32,95 inclusief B.T.W. per persoon.

Smaak 2* :  Handlettering basic inclusief starters setje.  Zelfde te gekke workshop van 2 uur waarin je de basis van handletteren leert, maar dan inclusief materialen!

  • Wat krijg je: een A4 poster waarop jij je gehandletterde quote mee naar huis neemt, mijn favoriete werkmaterialen om zelf mee naar huis te nemen en meteen verder te gaan (potlood, gum en zwarte pen) en ook mijn persoonlijke begeleiding en inspiratie tijdens de workshop!
  • Kosten € 36,95 inclusief B.T.W. per persoon.

handletter workshop den boschSmaak 3* :  Handlettering basic inclusief starters setje en klembord.  Ook weer dezelfde te gekke workshop van 2 uur waarin je de basis van handletteren leert, maar dan inclusief materialen en extraatje!

  • Wat krijg je: een A4 poster waarop jij je gehandletterde quote mee naar huis neemt, mijn favoriete werkmaterialen om zelf mee naar huis te nemen en meteen verder te gaan (potlood, gum en zwarte pen) en dat alles op een leuk A4 klembord om thuis neer te zetten / op te hangen (zie voorbeeld op de foto). Natuurlijk zit ook hierbij mijn persoonlijke begeleiding en inspiratie tijdens de workshop!
  • Kosten € 42,95 inclusief B.T.W. per persoon.
*Bovenstaande prijzen zijn zonder evt reiskosten.

Alle ‘smaken’ workshops hebben een minimale deelname van 8 personen, maximaal is 12 (iets meer is bespreekbaar).

Waar worden de workshops handletteren gehouden?

Check mijn workshop agenda voor alle data en locaties!

Workshops van Ceciel Maakt kun je op aanvraag thuis laten komen, maar ook in samenwerkingsverband met mij organiseren. Ik heb geen vaste locatie, dus ik kom graag bij je thuis / bedrijf / winkel. Als de locatie 10 km rondom mijn bedrijf is (Rosmalen) dan vraag ik geen KM vergoeding. Is het daarbuiten, dan maak ik een berekening voor je.

Welke data en tijden zijn de workshops handletteren?

Check mijn workshop agenda voor alle data en locaties!

Over het algemeen kan ik workshops geven op woensdagavond (vanaf 19.30 uur) of op zaterdag (ochtend van 10.00 uur of middag vanaf 14.00 uur). Uiteraard zijn andere dagen en tijden te overleggen. Duur van de workshop is gemiddeld 2 uur.

Let op: Check ook even mijn algemene voorwaarden van een workshop voor alle ins en outs van afmeldingen etc.

Kun je ook workshops handletteren geven op andere materialen?

Jazeker! Hierboven is de basis op papier omschreven echter kunnen we ook gaan handletteren op papieren zak, stof (b.v. linnen tas) of een krijtbord. De kosten hiervoor zijn wat anders, dus mail me voor de mogelijkheden en prijzen.

Voorbeeld van een handletter workshop Den Bosch icm raamtekening

In samenwerking met Mama Doet in Rosmalen en ook voor Boekhandel De Omslag te Rosmalen organiseerde ik een aantal keer de leuke workshop: Raamtekening & Handlettering. Zo leerde ik de deelnemers de basisbeginselen van handlettering. Met behulp van een aantal oefeningen gingen ze zelf aan de slag. Daarna volgden er tips voor het maken van een eigen ontwerp. Een ontwerp dat als basis diende voor de raamtekening. De raamtekening maakten de deelnemers uiteindelijk zelf. Hiervoor werd de ene keer fotolijstje en de andere keer een plastic sheet beschikbaar gesteld. Op het de sheet / glas van de fotolijst maakte zij met krijtstift hun eigen ontwerp. Zo namen ze aan het einde van de workshop een eigen ontwerp voor handlettering en raamtekening mee naar huis.

Hieronder vind je een aantal foto’s van een workshop.

Of check dit filmpje:

Maar ik gaf er nog veel meer. Check mijn verhalen op instagram om er vele te zien!

Daarnaast nog wat leuke voorbeelden van handlettering op verschillende materialen zoals hout (zie hiervoor ook mijn blog handletteren & houtbranden), papier, stof (lees mijn blog handletteren op stof), stenen (check mijn blog handletteren op steen), pompoenen (te zien op dit blog) en kerstballen (check ook dat blog hier). Allemaal door mij gemaakt en op verzoek te leren in een workshop van Ceciel Maakt :). Zo zie je maar weer: je kan overal op handletteren!

Zoek je voor een workshop handlettering een spontane, creatieve en goed georganiseerde dame: neem contact met me op! Vanaf 8 personen kunnen we tegen een leuke prijs een workshop samenstellen die speciaal voor jou en je gezelschap op maat is gemaakt.

Heb jij er al zin in?! Vul dan hieronder je gegevens en wensen in* en dan neem ik snel contact met je op. Gezellig!

  • Met het invullen en versturen van je gegevens in dit formulier ga je akkoord met de privacy statement en algemene voorwaarden van Ceciel Maakt. Deze kan je op deze pagina vinden.